Privatisering van ITA Airways: „zeer vergevorderde“ onderhandelingen met Lufthansa Group

De Italiaanse minister van Economie Giancarlo Giorgetti sprak zijn vertrouwen uit in de uitkomst van de onderhandelingen met Lufthansa-groep bij binnenkomst in de hoofdstad vanITA Airwaystijdens een hoorzitting in de Italiaanse Senaat op donderdag.

Giancarlo Giorgetti wees erop dat ze „zeer, zeer geavanceerd„. „Dit is natuurlijk een complexe onderhandeling, met veel variabelen, maar ik denk dat ik kan zeggen dat we over een paar dagen een resultaat zullen hebben waarvan ik natuurlijk hoop dat het gunstig zal zijn„, verzekerde hij.

De dag ervoor had de president van ITA Airways, Antonio Turicchi, verklaard dat „de transactie met Lufthansa is nu gedefinieerd in zijn structuur„. „Het is mogelijk dat iemand een komma wil veranderen, maar dat hoort bij de onderhandelingen„, hij voegde toe. De regering van Rome en Lufthansa Group hadden eind januari exclusieve onderhandelingen geopend de overname door de Duitse luchtvaartgroep van een belang in ITA Airways. Rome en Lufthansa Group hebben al overeenstemming bereikt over een “gemeenschappelijk industrieplanom ITA Airways te ontwikkelen.

Er moet nog overeenstemming worden bereikt over het bedrag van de transactie:ITA verloor overheidsgeld„, wat de waardering beïnvloedt, „dat blijft het laatste echte obstakel in de discussies“, had eind maart de baas van Lufthansa, Carsten Spohr, aangegeven. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij leed in 2022 een nettoverlies van 486 miljoen euro, met name door de stijging van de kerosineprijzen.

Privatisering van ITA Airways:

©ITA Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert