13 juli 1928 in de lucht: Bastié, sterker dan Finat

Luchtvaart geschiedenis – 13 juli 1928. Het vestigen van het nieuwe afstandsrecord aan het stuur van een vliegtuig is de nieuwe uitdaging waaraan de vliegenier van Franse nationaliteit Maryse Bastié aanstaande vrijdag 12 juli 1928 begint, de datum waarop de laatste zal opstijgen vanaf Regio Parijs om een ​​poging in deze richting te doen.

Het was precies 06.20 uur toen Maryse Bastié, gediplomeerd vliegenier sinds 29 september 1925, op 13 juli 1928 vertrok vanaf het vliegveld van Le Bourget om te proberen dit record te breken zonder de minste tussenstop te maken en door een licht vliegtuig te vliegen, met aan zijn zijde een passagier. Een avontuur dat ze samen met Maurice Drouhin zal leiden en dat met succes zal worden bekroond, de jonge vrouw die Maurice Finat, regerend recordhouder van de discipline, onttroont dankzij een vlucht van 868 kilometer met zijn vrouw tussen Parijs en Tempelhof (Berlijn).

De twee reisgenoten zullen richting Duitsland gaan en om 21.00 uur zullen ze landen in Treptow-sur-Rega, omdat ze geen brandstof meer hebben om verder te gaan. Maryse Bastié tekende daarom een ​​recordvlucht van in totaal maar liefst 1.154 kilometer, geplaatst aan het stuur van een nieuw door de vliegenier aangeschaft apparaat, namelijk een Caudron C109 met een 40 pk sterke Salmson-motor.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert