21 mei 1910 in de lucht: Jacques de Lesseps en Graham White voeren twee prachtige luchtoptredens uit

Geschiedenis van de luchtvaart – 21 mei 1910. Op deze zaterdag, 21 mei 1910, zullen niet minder dan twee piloten zich weten te onderscheiden door achter het stuur van een vliegtuig in de lucht te vliegen: de Franse dagbladpers zal dus verslag doen van de prestaties van de dag van de Franse piloot: Graaf Jacques de Lesseps en de Brit Graham White.

Wat dit laatste betreft, werd hij op 21 mei 1910 voor de rechtbank gedagvaard, omdat hij zich voor de rechtbank moest verantwoorden wegens een overtreding begaan met zijn auto: namelijk te hard rijden. En om daar te komen was het niet eenvoudig voor Graham White om de reis te maken door het pad naar de hemel te nemen. Hij zal dus met het vliegtuig van het vliegveld van Brooklands naar Woking gaan. Voor het niet respecteren van de wegcode krijgt hij een boete van 125 frank.

Wat graaf Jacques de Lesseps betreft, hij tekende op 21 mei 1910 een prachtige vlucht en slaagde erin met zijn vliegtuig het Kanaal over te steken. Merk op dat hij pas de tweede vlieger is die deze oefening met succes voltooit. Een gedenkwaardige vlucht in een tijd waarin het oversteken van de zeeën nog geen vanzelfsprekendheid was.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert