Brussels Airport: verkeer in juli op 81% van prepandemie

In juli 2022, Brussels Airportje verwelkomde meer dan 2,2 miljoen passagiersdat is 81% opkomstpercentages van de maand van pre-pandemie juli 2019.

De luchthaven van de Belgische hoofdstad Brussel zet dan ook haar elan voort en tekent opnieuw de beste maandresultaat sinds het begin van de gezondheidscrisis in maart 2020. Deze goede groei hangt volgens de manager samen met het sterke herstel van de vakantiemarkt, evenals de vele passagiers die familie en vrienden in het buitenland bezoeken. Verder hebben ook de overstap van een aantal vluchten van Nederland naar Brussels Airport en de toename van boekingen door Nederlandse reizigers vanaf Brussels Airport om lange wachttijden op Nederlandse luchthavens te vermijden een positief effect gehad.

Opgemerkt moet worden dat het goede weer in juli in België, de weinige annuleringen door de luchtvaartmaatschappijen door stakingen in het buitenland of personeelstekorten en het late herstel van de markten in Azië ongetwijfeld een negatieve invloed hadden op de totale aantallen.

Zoals gebruikelijk in juli, de eerste maand van de zomervakantie, is het aantal vertrekkende passagiers hoger dan dat van de aankomende passagiers en bereikte het 83% van juli 2019. Het aandeel vertrekkende transferpassagiers is 12% en blijft daarmee 2 procentpunten lager dan in 2019 door het sterkere herstel van lokale vertrekken en de afname van transferpassagiers in met name Europa.

De tien meest bezochte landen in juli waren respectievelijk Spanje, Turkije, Italië, Griekenland, Marokko, Portugal, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten waren zeer succesvol en evenaarden of overtroffen de resultaten van juli 2019. top tien bestemmingen in juli waren Madrid, Barcelona, ​​​​Lissabon, Rome, Alicante, Malaga, New York, Istanbul, Milaan en Londen.

Vliegtuigbewegingen
Het totale aantal bewegingen in juli 2022, een stijging ten opzichte van 2021 tot 18.203 vliegbewegingen, blijft echter 19% onder het niveau van 2019. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht bereikte een recordhoogte van 151 passagiers, tegen 137 in 2019. De vlieglastfactor blijft daardoor toenemen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen. Aan de vrachtkant daalde het aantal vrachtvluchten met 12% ten opzichte van 2021.

Daling van de lading
Aan de vrachtzijde zijn de volumes 14% lager dan vorig jaar, maar 15% hoger dan in 2019. De luchtvrachtvolumes zijn 13% lager. Het volledige vrachtsegment noteerde een daling van 21%. Volvrachtvluchten met passagiersvliegtuigen blijven, zoals verwacht, geleidelijk afnemen, gezien de hervatting van passagiersvluchten. Vorig jaar vertegenwoordigde dit segment een aanzienlijk vrachtvolume. De vracht aan boord van passagiersvluchten nam daarentegen toe met 11% door de toename van het aantal passagiersvluchten.

Brussels Airport: verkeer in juli op 81% van prepandemisch niveau 1 Air Journal

@Brussel Luchthaven

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert