Praktische informatie: Brazilië, het grootste luchtnetwerk in Zuid-Amerika

Brazilië heeft een van de grootste luchtnetwerken in Zuid-Amerika, met een reeks luchthavens die binnenlandse en internationale bestemmingen bedienen. Vanwege zijn indrukwekkende geografische omvang en grote bevolking heeft het land een complex en dynamisch luchtnetwerk ontwikkeld om aan de reisbehoeften van Brazilianen en buitenlandse bezoekers te voldoen.

De belangrijkste internationale luchthavens in Brazilië zijn:

Internationale luchthaven São Paulo-Guarulhos (GRU): Gelegen in Guarulhos, in de grootstedelijke regio van São Paulo, is deze luchthaven de belangrijkste in Brazilië in termen van internationaal verkeer. Het bedient een groot aantal bestemmingen over de hele wereld. In 2019 verwelkomde de internationale luchthaven São Paulo-Guarulhos ongeveer 43,8 miljoen passagiers.

Internationale luchthaven Rio de Janeiro-Galeão (GIG): Deze luchthaven, algemeen bekend als Galeão, ligt in Rio de Janeiro. Het is de tweede belangrijkste internationale luchthaven van Brazilië. In 2019 verwelkomde het vóór Covid ongeveer 16,2 miljoen passagiers per jaar.

Brasília International Airport (BSB): Brasília International Airport ligt in de federale hoofdstad van Brazilië en is een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten. In 2019 verwelkomde het ongeveer 9,3 miljoen passagiers.

Confins-Tancredo Neves International Airport (CNF): Gelegen in Belo Horizonte, in de staat Minas Gerais, is deze luchthaven ook een belangrijk toegangspunt voor internationale reizigers naar Brazilië. In 2019 verwelkomde het ongeveer 11,6 miljoen passagiers.

Internationale luchthaven Recife/Guararapes-Gilberto Freyre (REC): Deze luchthaven ligt in Recife, in de staat Pernambuco. Het bedient verschillende internationale bestemmingen, vooral in Europa en Noord-Amerika. In 2019 verwelkomde het ongeveer 8,5 miljoen passagiers.

Het binnenlandse luchtverkeer in Brazilië is ook zeer dynamisch, met een groot aantal verbindingen tussen de verschillende steden van het land. Luchthavens als Congonhas in São Paulo, Santos Dumont in Rio de Janeiro en Guararapes in Recife zijn belangrijke knooppunten voor binnenlandse vluchten, waardoor Brazilianen snel en efficiënt door het land kunnen reizen.

Samenvattend heeft Brazilië een divers en robuust luchtnetwerk dat het land verbindt met de rest van de wereld, maar ook tussen de eigen regio’s. De internationale luchthavens van het land spelen een cruciale rol in de economische en toeristische ontwikkeling van Brazilië en faciliteren grootschalige handel, zakenreizen en toerisme.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert