8 oktober 1920 in de lucht: Opening van de Buc-bijeenkomst in aanwezigheid van Millerand

Luchtvaartgeschiedenis – 8 oktober 1920. De gemeente Buc verwelkomt in deze maand oktober 1920 een grote luchtvaartdemonstratie, namelijk een luchtbijeenkomst die over drie dagen zal worden gespreid en die begint op deze vrijdag 8 oktober 1920. Een bijeenkomst voor de acteurs lucht locomotie, die werd opgericht onder impuls van de heer Pierre-Etienne Flandin, in zijn hoedanigheid van ondersecretaris van luchtvaart, en die zal worden gehouden ten voordele van het hulpfonds Luchtvaart en van de vereniging van sportjournalisten.

Alexandre Millerand, destijds president van de Franse Republiek, maakte de reis voor de lancering van deze wedstrijd waarin de Aéro-Club de France aan het roer staat van de organisatorische kant. Deze bijeenkomst staat open voor zowel piloten als aeronauten, met veel evenementen op het programma en een grote diversiteit. Een luchtfotografiewedstrijd wordt gecombineerd met langlaufdemonstraties, met name door luitenant-vliegenier Roget, een wedstrijd voor stijg- en daalsnelheid in een vliegtuig, acrobatische vluchten, om nog maar te zwijgen van een hoogtetest voor een poging om een ​​record te vestigen in de discipline. Wat de luchtvaart betreft, zijn er start- en landingsmanoeuvres gepland.

Er is dus voor elk wat wils en de mannen die bij deze meeting betrokken zijn zullen niet nalaten om voor een goede show te zorgen, onder hen kunnen we noemen: Vuillemin, Fronval, Casale, Fonck, Bossoutrot, Romanet, Kirch, Pinsard of zelfs Sadi-Lecointe.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert