Geen A380’s meer in China

De laatste twee Airbus A380's van China Southern Airlines zijn aangekomen in de Mojave-woestijn

©China Southern Luchtvaartmaatschappijen

De laatste twee Luchtbus A380 van de luchtvaartmaatschappij Zuid Chinese Vliegtuigmaatschappij arriveerde in de Mojave-woestijn en markeerde het einde van de super jumbo in China.

Gevestigd op de luchthaven van Guangzhou Baiyun, had het Chinese bedrijf begin november zijn laatste commerciële vlucht uitgevoerd, met een rotatie naar Los Angeles. Het voormalige lid van de alliantie Luchtteam sloot zich toen aan Air France, Thaise Luchtwegen, Maleisische luchtvaartmaatschappijen en de leasemaatschappij Hallo vliegdie allemaal de A380 al definitief hebben opgegeven (twijfel blijft bestaan ​​voor vervoerders in Zuidoost-Azië).

Twee eerste China Southern A380’s (B-6136 en B-6137) vertrokken eind 2021 naar de Mojave-woestijn in Californië, begin december vergezeld door een derde (B-6138). Volgens ch-aviation kregen ze gezelschap van de laatste twee (B-6139 en B-6140), die op 21 december vanuit Guangzhou vertrokken. De vijf A380’s werden tussen oktober 2011 en februari 2013 afgeleverd.

Deze superjumbo’s zijn geconfigureerd voor 8 passagiers in First Class, 70 in Business Class en 428 in Economy (506 zitplaatsen) waren aanvankelijk niet winstgevend, door de Chinese autoriteiten te lang beperkt tot binnenlandse routes (voornamelijk tussen Peking en Guangzhou), maar hun inzet op Australië, de VS of Europa had de rekeningen weer in evenwicht gebracht. Ze waren recent ingezet op Los Angeles en dus op Sydney, maar waren ook al ingezet op onder andere Amsterdam (waaronder de laatste vlucht van de B-6140 vorige week), Melbourne of Parijs.

Geen in China gevestigde A380s 1 Air Journal meer

©China Southern Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert