Basel-Mulhouse: meer dan 90 bestemmingen deze zomer

L‘EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg biedt deze zomer meer dan 90 bestemmingen, waaronder twee nieuwe, Chania in Griekenland en Kukes in Albanië, de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij, Air Albaniëen de terugkeer van twee anderen, Aegean Airlines uit Athene en Air Transat uit Montréal.

„Als regionaal platform voor directe verbinding met Europa en de Middellandse Zee“ biedt EuroAirport haar klanten opnieuw meer dan 90 directe bestemmingen in haar vluchtplan voor de zomer van 2022 (geldig tot 29 oktober). Het aanbod bestaat onder meer uit bestemmingen in Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Egypte, Turkije en Canada.

Aantal verbindende schakels aangeboden is weer in opkomst. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden aantrekkelijke verbindingen via hun internationale hubs: Aegean Airlines (Athene), Air France (Parijs), Oostenrijkse luchtvaartmaatschappijen (Wenen), British Airways (Londen), KLM (Amsterdam), Lufthansa (Frankfurt en München), Pegasus Airlines en Turkse luchtvaartmaatschappijen (Istanbul) evenals Vueling (Barcelona).

De Albanese Nationale Maatschappij Air Albanië zal voor het eerst landen op EuroAirport, vanuit de stad Kukës in het noordoosten van Albanië (2 vluchten/week). Na een onderbreking als gevolg van de Covid-19 pandemie, Air Transat zal vanaf mei opnieuw Montreal één keer per week bedienen met Airbus A321LR. Via haar verbindingsplatform op Pierre-Elliott Trudeau Airport laat het bedrijf passagiers ook hun reis voortzetten naar andere aantrekkelijke bestemmingen in Canada. Na „enkele jaren van onderbreking“ verwelkomt EuroAirport het Griekse bedrijf opnieuw Aegean Airlinesdie Athene zal bedienen „waar verbindingen mogelijk zijn met vele bestemmingen in Griekenland en ten oosten van het Middellandse-Zeegebied“.

Het bedrijf Corendon Airlinesgevestigd op EuroAirport, breidt haar aanbod uit naar de havenstad Chania (Chania) op Kreta, een primeur van EuroAirport. Kreta zal ook toegankelijk zijn met easyJetdie een verbinding met Heraklion zal bieden. Wizz Air breidt ook zijn netwerk uit vanaf EuroAirport, met vluchten naar Rome en Kukës. „Wegens grote vraag“, Ryanair verhoogt de frequentie van zijn vluchten naar Zagreb (nu 3×/week).

Het persbericht van de luchthaven wijst erop dat met de inwerkingtreding van de zomeruren „meer en meer“nieuwe generatie vliegtuigen zal opereren vanuit EuroAirport“. Daarbij, Air Caïro, British Airways, easyJet, PegasusTurkish Airlines en Vueling zal „nog meer“ A320neo- en A321neo-vliegtuigen gebruiken. Corendon Airlines, Ryanair, SunExpress en Turkse luchtvaartmaatschappijen maken steeds vaker gebruik van Boeing 737 Max-vliegtuigen. Deze vliegtuigen van de nieuwe generatie „worden gekenmerkt door geavanceerdere motoren en betere aerodynamica, die de geluidsoverlast en de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen“.
Meer dan 60% van de vluchten die via EuroAirport passeren, zijn ook onderworpen aan: koolstof compensatie door luchtvaartmaatschappijen easyJet en Air France : easyJet compenseert de CO2-uitstoot van al zijn vluchten en Air France die van zijn vluchten op het vasteland van Frankrijk. “In samenwerking met stichting myclimate stelt EuroAirport ook alle passagiers in staat om vrijwillig de CO2-uitstoot van hun vluchten te compenseren”.

Bestaande reisarrangementen genereren nog steeds extra controles, betreurt EuroAirport: dit zal “onvermijdelijk leiden tot langere wachttijden bij checkpoints, zowel bij vertrek als bij aankomst. Het is daarom sterk aan te raden om ruim van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn”.

Wat betreft de volgende winter seizoenCorendon Airlines heeft al aangekondigd dat het een wekelijkse verbinding gaat aanbieden tussen Basel-Mulhouse en Funchal (Madeira).

Basel-Mulhouse: meer dan 90 bestemmingen deze zomer 1 Air Journal

©Euroluchthaven

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert