Winglet 1, luchthaven 0 | lucht dagboek

De grondcrash tussen een Boeing 737 van de lagekostenmaatschappij Leeuwen lucht en een gebouw in a Indonesische luchthaven blijkbaar eindigde in het voordeel van de eerste.

de 737-900ER geregistreerde PK-LFO van het Indonesische bedrijf taxiede op de luchthaven van Merauke-Mopah in Zuid-Papoea op 26 januari 2023, voordat vlucht JT797 naar Jayapura-Dortheys Hiyo Eluay met 122 passagiers en een onbepaald aantal bemanningsleden aan boord. Om de een of andere onbekende reden, de winglet van hem rechtervleugel raakte een gebouw en veroorzaakte zichtbare schade aan dit laatste, terwijl het toestel volgens de foto’s van de lokale pers slechts een simpele barst vertoonde.

Het vliegtuig kwam tot stilstand, waardoor passagiers konden uitstappen en terugkeren naar de terminal. Niemand raakte gewond bij het incident. De vlucht werd geannuleerd, samen met de volgende tussen Jayapura en Makassar.

Merauke politiechef AKBP Sandi Sultan vertelde Bumi Papua dat alle actieve bemanningen narcoticatests zullen ondergaan.

Een woordvoerder van het Indonesische bedrijf ontkende de nalatigheid van de piloten en suggereerde een manoeuvre om obstakels op de landingsbaan te vermijden: Naar aanleiding van het incident voeren Lion Air en de relevante autoriteiten momenteel verder onderzoek uit. Lion Air kan niet speculeren of informatie geven over de oorzaak. Onderzoeksproces duurt lang om aanbevelingen te krijgen „.

Winglet 1, luchthaven 0 1 Air Journal

© Lion Air

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert