Toerisme: het Sultanaat van Oman zonder visum voor de Fransen

Om haar nieuw leven in te blazen toeristische sector en haar economie diversifiëren, de sultanaat van Oman kondigde devisumvrijstelling voor toeristen voorbij 103 landen -waaronder Frankrijk.

Burgers van deze 103 landen (Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, leden van de Europese Unie, Japan, Zuid-Korea, enz.) hebben nu de mogelijkheid om 14 dagen zonder visum in Oman te verblijven. Ze kunnen hun verblijf tot 30 dagen verlengen door online een e-visum aan te vragen. Ten slotte kunnen ze ook een visum voor meerdere binnenkomsten aanvragen dat een jaar geldig is, op voorwaarde dat hun verblijf bij elk bezoek niet langer is dan een maand.

Naar het voorbeeld van Dubai en andere Arabische landen probeert het Sultanaat van Oman zijn toeristische sector te ontwikkelen om zijn economie te diversifiëren en zijn afhankelijkheid van olie-inkomsten te verminderen. Oman werkt dus aan het verbeteren van zijn infrastructuur en het ontwikkelen van nieuwe toeristische attracties, zoals luxe resorts, musea en erfgoedsites. Zijn luchtvaartmaatschappij OmanAir versterkt continu haar internationale netwerk. Voor dit marinewinterseizoen biedt het vijf vluchten per week tussen zijn basis in Muscat en de luchthaven Paris-CDG, uitgevoerd door Boeing 787-9 Dreamliner.

Het sultanaat verwelkomde in 2022 2,9 miljoen buitenlandse bezoekers (tegenover 4,1 miljoen in 2019, vóór de Covid-pandemie).

Toerisme: het Sultanaat van Oman zonder visum voor het Franse 1 Air Journal

Muscat @Oman Air

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert