EasyJet kondigt een overgangsdoelstelling voor CO2-reductie aan van „35% voor 2035“

EasyJet verbindt zich ertoe een overgangsdoelstelling van 35% korting van de intensiteit van zijn koolstof uitstoot tegen 2035, en nog steeds doelen netto nulemissie tegen 2050.

Het Britse goedkope bedrijf is van plan dit ambitieuze doel te bereiken door vlootvernieuwing, operationele verbeteringen, efficiëntieverbeteringen, modernisering van het luchtruim en het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen te combineren:

Vlootvernieuwing : easyJet heeft een van de nieuwste en zuinigste vloten met één gangpad in Europa en is de tweede exploitant van de A320neo-familie in Europa. Alle leveringen van nieuwe vliegtuigen tussen 2022 en 2028 zullen Airbus NEO zijn. Deze apparaten zijn minstens 15% zuiniger dan de apparaten die ze vervangen en verminderen het geluid met de helft. De overstap naar een nieuwe generatie, nog zuinigere vliegtuigen, evenals de overstap naar grotere vliegtuigen, heeft een aanzienlijke impact op de vermindering van de CO2-uitstoot op korte termijn, dankzij een betere algehele brandstofefficiëntie en een vermindering van de uitstoot per stoel.

Operationele verbeteringen en efficiëntie : easyJet blijft zijn vliegtuigen zo efficiënt mogelijk exploiteren en is altijd op zoek naar efficiëntieverbeteringen. Het bedrijf werkt al vele jaren aan het verminderen van het brandstofverbruik in zijn dagelijkse activiteiten door middel van eco-piloting-maatregelen zoals taxiën met één motor op de startbaan, het gebruik van geavanceerde weersinformatie om de navigatie te verbeteren of het wassen van motoren om puin te verwijderen om de prestaties te verbeteren . easyJet gebruikt ook nieuwe software en kunstmatige intelligentie om de operationele efficiëntie te verbeteren. Deze aanpak wordt aangevuld met partnerschappen om de vluchtefficiëntie te optimaliseren, met belangrijke spelers zoals Airbus, Collins Aerospace, NATS en Eurocontrol.

Modernisering van het luchtruim : dit aspect is cruciaal voor de hele sector omdat het de meest haalbare reductiefactor is: directere en dus kortere vliegroutes. easyJet werkt samen met alle belanghebbenden en overheden om de modernisering van het luchtruim te bevorderen, met projecten zoals het gemeenschappelijk Europees luchtruim. Deze projecten zijn nodig voor een efficiënter en milieuvriendelijker luchtverkeersbeheersysteem. De Single European Sky heeft als doel de CO2-uitstoot van de Europese luchtvaart met 10% te verminderen.

Duurzame Luchtvaartbrandstof (SAF) : in de tussentijd zal easyJet op grote schaal SAF’s gebruiken voor een brandstoflevenscyclus die minder CO2 uitstoot dan die van kerosine. Er zijn een aantal bewezen productieroutes waarmee SAF kan worden geproduceerd uit een breed scala aan grondstoffen, vast gemeentelijk afval of gebruikte bakolie.

Geen uitstoot tegen 2050
De Britse luchtvaartmaatschappij legt ook de laatste hand aan haar routekaart om tegen 2050 netto nul CO2-uitstoot te bereiken. Vanaf 2035 zullen naar verwachting koolstofvrije technologieën een sleutelrol spelen en easyJet werkt samen met industriële partners, waaronder Airbus, Rolls-Royce, GKN Aerospace, Cranfield Aerospace Solutions en Wright Electric, aan verschillende specifieke projecten gericht op het versnellen van de ontwikkeling in de luchtvaart.

Dit is een sectoroverschrijdende inspanning en als een grote Europese luchtvaartmaatschappij brengt easyJet niet alleen het perspectief van de luchtvaartmaatschappij en de klant naar haar partners, maar laat het ook aan vliegtuigfabrikanten zien dat er een vraag is van luchtvaartmaatschappijen naar koolstofvrije vliegtuigen’, onderstreept ze.

EasyJet kondigt tijdelijke CO2-reductiedoelstelling aan van “35% tegen 2035” 1 Air Journal

©easyJet

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert