Madagascar Airlines: een CEO en drie Embraer E2

De luchtvaartmaatschappij Madagaskar luchtvaartmaatschappijen presenteerde haar nieuwe CEO, Thierry de Bailleulbij het ondertekenen van een contract voor drie Embraer 190-E2 waarvan de eerste begin volgend jaar wordt verwacht.

Op 7 december 2022 vestigde het Malagassische nationale bedrijf zich op de luchthaven vanAntananarivo-Ivato presenteerde de zijne nieuwe algemeen directeurThierry de Bailleul, voorzitter van de raad van bestuur Rinah Rakotomanga herinnert zich volgens 2424mg dat hij “ in totaal 35 jaar ervaring in de sector „. Hij volgt Ny Riana Rasolonjatovo op, die afgelopen februari werd aangesteld en “ vertrokken naar andere bestemmingen „, met als missie Madagascar Airlines recht te trekken en er een “ Phoenix van de Indische Oceaan (…) een mythische vogel met een extreem lange levensduur en een buitengewone kracht om uit zijn as herboren te worden » .

Thierry Bailleuil was aanwezig Air France-KLM tot 2013, toen hij toetrad Emiraten luchtvaartmaatschappijen waar hij tot 2019 de functie van Managing Director voor Frankrijk bekleedde. Vervolgens werd hij in mei 2020 Vice President Sales voor Europa bij qatarairways.

De ceremonie van woensdag was georganiseerd om het contract met de leasemaatschappij te formaliseren Azorra voor drie Embraer E190-E2leverbaar begin 2023 en vervolgens in 2024. Hun configuratie is niet bekendgemaakt (het vliegtuig biedt plaats aan maximaal 150 passagiers en vliegt 7 uur), maar ze zullen geleidelijk toetreden tot een vloot van zes ATR 72’s (vier -500’s en twee – 600).

Deze overname van het Braziliaanse single-gangpad werd afgelopen maart genoemd door Madagascar Airlines, tijdens het bezoek aan het grote eiland Embraer en zijn E190-E2 tussen Antananarivo en Antsiranana. Azorra tekende afgelopen januari een overeenkomst met Embraer om 20 nieuwe vliegtuigen uit de E2-familie te verwerven, samen met 30 andere aankooprechten. Tegen de catalogusprijs werd de bestelling gewaardeerd op $ 3,9 miljard.

Madagascar Airlines: een CEO en drie Embraer E2 1 Air Journal

©Embraer

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert