Acht mensen opgenomen in het ziekenhuis na ernstige turbulentie op JetBlue-vlucht naar Florida

Acht mensen zijn maandag in het ziekenhuis opgenomen na een overval JetBlue van Guayaquilin Ecuador, ontmoet “Plotselinge en ernstige turbulentie” kort voor aankomst in Fort Lauderdale, Florida.

Een Jetblue Airbus A320-200, vertrekkend vanuit Guayaquil (Ecuador), op weg naar Fort LauderdaleFlorida, was onderweg op FL340 nabij de Jamaica toen het vliegtuig tegenkwam turbulentie waardoor hoogteverschillen van ca – 50/+800 voet en het verwonden van verschillende inzittenden van het vliegtuig.

Ambtenaren van luchtvaartmaatschappijen hebben niet gesproken over de ernst van de verwondingen, waarbij zeven passagiers en één bemanningslid werden getroffen. Het vliegtuig landde 55 minuten later veilig op de internationale luchthaven Fort Lauderdale-Hollywood, de beoogde bestemming, waar medisch personeel de mensen naar het ziekenhuis vervoerde.

Het vliegtuig, dat volgens gegevens van FlightAware ongeveer vier en een half uur vloog vanaf de internationale luchthaven José Joaquín de Olmedo, is sindsdien buiten dienst gesteld voor inspectie. De Federale Luchtvaartadministratie (FAA) en de Nationale Raad voor Transportveiligheid (NTSB) beiden onderzoeken het incident, zo blijkt uit verklaringen van elke organisatie.

Eerdere incidenten van ernstige turbulentie dit jaar omvatten onder meer een vlucht van Delta Airlines van Milaan naar Atlanta, een vlucht van Lufthansa die Frankfurt, Duitsland, verbindt met Austin en een vlucht van Condor naar Mauritius.

Acht mensen opgenomen in het ziekenhuis na ernstige turbulentie op JetBlue-vlucht naar Florida 1 Air Journal

@Airbus / Bengt Lange

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert