6 mei 1911 in de lucht: onmiddellijke dood van René Vallon

Geschiedenis van de luchtvaart – 6 mei 1911. Het was als onderdeel van een vliegdemonstratie dat piloot René Vallon, houder van een vliegbrevet sinds 21 juni 1910, met het nummer 109 erop, helaas stierf op zaterdag 6 mei 1911. Een overlijden dat op deze dag plaatsvond, terwijl hij in het Verre Oosten was. De ongelukkige man verloor zijn leven op slechts 31-jarige leeftijd.

Bij deze gelegenheid werd hij, toen hij een vliegtuig van het tweedekkertype bestuurde, het slachtoffer van een ongeval, waarbij zijn vliegtuig neerstortte in Shanghai, waar hij was gereisd om luchtvervoer in Indochina te promoten, een discipline die nog in de kinderschoenen stond. Maandenlang had hij het in dit deel van de wereld geïntroduceerd, een oefening die hem fataal werd, omdat hij op slag dood was toen zijn vliegtuig neerstortte.

De precieze oorzaak van zijn val is niet bekend, maar er werd waargenomen dat zijn apparaat zich vóór de tragedie vreemd gedroeg. Speculatie is wijdverbreid, er worden verschillende hypothesen naar voren gebracht: hij verloor de controle over het roer of was het speelgoed van een draaikolk.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert