Hong Kong: schorsingen van met Covid-19 besmette vluchten teruggebracht tot een week

Sinds vrijdag, hong kong teruggebracht tot één week de periode waarin de internationale vluchten met passagiers die besmet zijn met Covid-19zonder echter in te gaan op de eisen van de luchtvaartmaatschappij die een totale afschaffing van deze maatregel wenst.

Dit specifieke opschortingsmechanisme verbood een luchtvaartmaatschappij vervolgens 14 dagen lang een bepaalde route naar Hong Kong uit te voeren als er drie of meer infecties worden geconstateerd onder passagiers op een vlucht. Vrijdag brachten de autoriteiten dit terug schorsing van een week.

Luchtvaartmaatschappijen en logistieke bedrijven hebben gelobbyd om deze maatregel helemaal af te schaffen. Elf luchtvaartmaatschappijen en logistieke giganten hebben een brief naar de autoriteiten gestuurd met het verzoek om opheffing van de vluchten en verzoeken om Covid-19-tests voor bemanningen voor vertrek en bij aankomst. Maar Carrie Lam, de lokale regeringsleider van Hong Kong, zei dat er “geen ruimte voor grote versoepeling“, de preventie van geïmporteerde besmettingen blijft”een fundamentele pijler van het gezondheidsbeleid“ lokaal.

Ooit een wereldwijd logistiek- en transportknooppunt, heeft Hong Kong enkele van de strengste grensbeperkingen ter wereld opgelegd als onderdeel van zijn ’nul Covid‘-beleid (naar het voorbeeld van het vasteland van China). “We bevinden ons in een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid en daarom moet elk bedrijf offers brengen“, hamerde Carrie Lam, die weigerde een gedetailleerde routekaart op te stellen om uit de crisis te komen, en bevestigde dat de maatregelen stipt moeten worden aangepast aan de evolutie van de situatie.

Hong Kong: schorsingen van met Covid-19 besmette vluchten teruggebracht tot één week Air Journal

©HKIA

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert