ADP: alles goed in Q1

De luchthavenbeheerder ADP rapporteert in het eerste kwartaal van 2023 een omzet van Scherpe stijgingter ondersteuning van een solide herstel van het luchtverkeer „in lijn met de aannames van de Groep“ en een sterk commercieel momentum in Parijs.

In het eerste kwartaal van 2023 rapporteert ADP een geconsolideerde omzet van 1,194 miljard euro, een stijging van 40,7% in vergelijking met dezelfde periode in 2022 „die getroffen bleef door gezondheidsbeperkingen“. Segmenten Luchtvaartactiviteiten En Internationale & luchthaven ontwikkelingenworden gedreven door het aanhoudende herstel van het verkeer in Parijs (+44,6%, terugkeer naar 88,7% van het verkeersniveau van 2019) en internationaal “, met name op TAV Airports (+41,9%, of 94,7% van het verkeersvolume in 2019), onderstreept het persbericht van ADP.

Gesegmenteerde omzet Luchtvaartactiviteiten“wat overeenkomt met de enige luchthavenactiviteiten die worden aangeboden door Aéroports de Paris als beheerder van de Parijse platforms”, stijgt met 33,4% op 430 miljoen euro. Het produkt van luchtvaart kosten (passagiers-, landings- en parkeergelden) stegen met 39,7% ten opzichte van Q1 2022 tot € 247 miljoen, als gevolg van:

  • De stijging met 51,0% van de inkomsten uit de vergoeding per passagier, gekoppeld aan de groei van het passagiersverkeer (+44,6%), de stijging van het aandeel van het internationale verkeer en de stijging met 1,54% van de vergoeding per passagier in vergelijking met het tarief van 20218 periode;
  • De stijging met 29,7% van de inkomsten uit landingsgelden, gekoppeld aan de stijging van de vliegtuigbewegingen (+23,0%);
  • De stijging van de inkomsten uit parkeergelden met 17,9%, gekoppeld aan de stijging van de vliegtuigbewegingen (+23,0%).

ADP geeft aan dat de opbrengst van gespecialiseerde royalty’s stijgt met 47,3% tot 59 miljoen euro, „gelinkt aan de toename van het passagiersverkeer“. Het inkomen gerelateerd aan veiligheid en beveiliging luchthaven, stegen met 18,1% tot € 116 miljoen; „Deze inkomsten zijn

bepaald door de gedeeltelijk vaste kosten van deze activiteiten, stijgt de omzet minder dan het passagiersvervoer”. De overige opbrengsten, met name bestaande uit doorfacturering aan de afdeling Luchtvaartnavigatiediensten, verhuringen in verband met de exploitatie van terminals en andere werkzaamheden voor derden, stegen met 13,8% tot 9 miljoen euro.

Het segment Winkels & Diensten boekte een stevige groei, profiterend van het herstel van het verkeer in Parijs, de forse stijging van de omzet /Pax Extime Parijs tot 30,3 euro in het 1e kwartaal van 2023, „en een groter aantal open verkooppunten in vergelijking met het 1e kwartaal van 2022“ . Het segment Vastgoed groeit, „vooral ondersteund door de extra huren van activa die in de loop van het jaar 2022 in volle eigendom zijn overgenomen“.

Augustin de Romanet, voorzitter en CEO, zei: “ Het momentum van het verkeersherstel, dat vorig jaar begon, zette zich voort in het 1e kwartaal van 2023. In overeenstemming met onze verkeershypothesen verwelkomden we 69 miljoen passagiers in ons luchthavennetwerk, waaronder 21 miljoen in Parijs. De gastvrijheidsexpertise van de groep in Parijs en in het buitenland werd opnieuw erkend door de Skytrax 2023-ranglijst: Parijs-Charles de Gaulle werd verkozen tot 5e luchthaven ter wereld in termen van servicekwaliteit en vijf van de luchthavens van de groep behoren tot de top 100 van luchthavens ter wereld „.

De leider voegde eraan toe: De teams van Groupe ADP zetten zich in voor het behalen van de doelstellingen van de strategische roadmap van Pioneers 2025, gericht op het bieden van het beste welkom aan onze passagiers en het koolstofvrij maken van onze activiteiten centraal te stellen in ons nieuwe luchthavenmodel, ten voordele van al onze belanghebbenden »

ADP: alles gaat goed bij T1 1 Air Journal

©ADP Groep

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert