9 juli 1921 in de lucht: Prix Peugeot: alweer een overwinning voor Gabriel Poulain

Luchtvaart geschiedenis – 9 juli 1921. Niet minder dan 10.000 frank, dat is het prijzengeld voor de Prijs van Peugeot die op zaterdag 9 juli 1921 werd gewonnen door Gabriel Poulain, een beroemde wielrenner. Een wedstrijd die een beroep deed op de goede fysieke conditie van de deelnemers en niet voor niets was het evenement voorbehouden aan ruiters.

Met andere woorden, je moet trappen om deze apparaten te laten vliegen, die worden bewogen door de pure kracht van de dijen van de concurrenten! En in deze wedstrijd maakte Gabriel Poulain als erkend wielrenner het verschil. In 1912 had hij zich al onderscheiden in een gelijkaardige wedstrijd, opgericht door Peugeot, maar met minder moeite: dankzij een vlucht van minstens 1 meter op een hoogte van minstens 10 centimeter (tegen respectievelijk 10 meter en 20 centimeter in 1921), in twee tegengestelde richtingen had hij destijds 1.000 francs in zijn zak gestoken.

Evoluerend boven de renbaan van Longchamp, was hij dit keer de auteur van een vlucht van 10,54 meter in de ene richting en 12,30 meter in de andere. Bij deze gelegenheid bestuurde hij een toestel met een oppervlakte van 12 vierkante meter en een hoogte van 1,5 meter.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert