KLM biedt deze zomer 167 bestemmingen aan

De luchtvaartmaatschappij KLM Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappijen biedt deze zomer 167 bestemmingen aan, waaronder 96 europees en 71 intercontinentaal.

Tussen 27 maart en 29 oktober 2022 is de Nederlandse luchtvaartmaatschappij gevestigd in Amsterdam Schiphol zal directe vluchten uitvoeren naar 167 luchthavens, „een uitstekende keuze voor zakenreizigers en vakantiegangers“. In Europavraag naar vliegreizen stijgt nu Covid-19-beperkingen worden opgeheven in Nederland en andere EU-landen: KLM „antwoordde door de capaciteit te vergroten“ op Europese routes met 10% in vergelijking met vorig jaar, wat overeenkomt met bijna op het niveau van voor de Covid-19 pandemieof „ongeveer 16 miljoen zitplaatsen in totaal“ volgens het persbericht.

De Portugese steden Haven en van Lissabon, met respectievelijk drie en vier vluchten per dag, zijn slechts enkele van de bestemmingen waar het aantal KLM-vluchten toeneemt. Het succes van de nieuwe bestemmingen van Belgrado, Dubrovnik en Palma de Mallorca, die vorig jaar aan het netwerk zijn toegevoegd, betekent dat ze weer in de zomerdienstregeling worden opgenomen. KLM verwacht ook dat „zakenreizigers terugkeren, daarom worden er frequenties toegevoegd aan routes in het VK, Duitsland en Polen“. Diensten aan Kiev, Sint PETERSBURG en Moskou blijven worden opgeschort na de invasie van Oekraïne door Rusland en de uitvoering van Europese sancties; KLM volgt de ontwikkelingen in de regio op de voet.

Bij deintercontinentaalde aangesloten luchtvaartmaatschappij van de alliantie Luchtteam en van de Air France-KLM-groep „vaak naar het Caribisch gebied en vaker naar de Verenigde Staten“ zal vliegen: het verhoogt zijn capaciteit daar met 17% ten opzichte van vorig jaar, „als reactie op een stijgende trend in reserveringen“. Dagelijkse vluchten worden uitgevoerd naar Aruba, Bonaire en Curacao (twee keer per dag in hartje zomer voor die laatste), de weg naar Haven van Spanje ingehuldigd in oktober zal ook deze zomer worden aangeboden, met drie wekelijkse rotaties tussen de basis en de hoofdstad van Trinidad en Tobago.

sinds de Verenigde Staten versoepelde reisbeperkingen in november 2021, vraag naar vluchten „stijgt gestaag“: komende zomer zal de capaciteit van KLM naar het land hetzelfde zijn als in 2019. De hervatting van vluchten naar Zout meer stad en de nieuwe toevoeging vanAustin zal het aantal aangeboden bestemmingen in de VS op 12 brengen, “meer dan ooit”. KLM en Air France hebben hun zomeraanbieding naar Canada al gedetailleerd.

KLM ziet ook steeds meer landen vanAzië weer open te stellen voor bezoekers, ondanks grote verschillen van bestemming tot bestemming. De zomervraag neemt toe voor bestemmingen zoals Filippijnende Thailand, Singapore en Bali. L‘India gaf ook aan dat het reisbeperkingen zou versoepelen; KLM speelt hierop in door de frequenties naar Delhi en Mumbai te verhogen. Azië „blijft een sterke en belangrijke markt voor de vrachtwaardoor we laagfrequente diensten kunnen blijven aanbieden naar alle pre-pandemische bestemmingen.”

Reisbeperkingen blijven echter van toepassing in China, die deze zomer niet zijn gebruikelijke aanbod zal vinden. Vanwege EU-sancties tegen Rusland opereert KLM niet in het Russische luchtruim; vluchttijden van en naar Zuid-Korea, Japan en China zijn daarom „gemiddeld twee uur langer dan normaal“, waarbij sommige vluchten naar Japan en China momenteel Seoul aandoen.

KLM-passagiers die willen vliegen naarAfrika deze zomer kan je nu kiezen uit 10 bestemmingen. Ten opzichte van afgelopen zomer is de capaciteit op veel routes vergroot, wederom om aan de groeiende vraag te voldoen. Zanzibar, dat vorig jaar aan het netwerk is toegevoegd, is weer opgenomen in de zomerdienstregeling. KLM biedt ook diensten aan naar: Johannesburg, De pet, Accra, Lagos, Kigali, Entebbe, Nairobi, Kilimanjaro en Dar es salaam.

Eindelijk de mogelijkheid op de meeste routes naar deZuid-Amerika is hersteld tot „min of meer pre-pandemische“ niveaus. KLM biedt momenteel dagelijkse diensten aan naar: So Paulo, Panama Stad en Limamet een minimum van zes vluchten per week naar Quito/Guayaquil, Bogota/Cartagena, Rio de Janeiro en Buenos Aires/Santiago de Chili.

KLM biedt deze zomer 167 bestemmingen aan 1 Air Journal

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert