Air France: de SNPNC staakt donderdag

Het syndicaat SNPNC-FO vertegenwoordigen stewardessen en stewards van de luchtvaartmaatschappij Air France geroepen naar de staking op 19 januarials onderdeel van de landelijke actiedag tegen pensioen hervorming.

In een folder die op sociale netwerken wordt verspreid, benadrukt de vakbond dat “verzet zich tegen elke hervorming die inbreuk maakt op de rechten van Cabin Crew Members van het Franse nationale bedrijf, ook oproepend tot demonstraties aanstaande donderdag. Gepensioneerden “ zijn een essentieel erfgoed, het resultaat van de strijd van verschillende generaties voor het sociale systeem zoals wij dat kennen. Uitgaande van het principe dat de pensioenen van gepensioneerden met vermogen worden gefinancierd (het zogenaamde omslagmodel), worden onze pensioenen vandaag ondermijnd door een hervorming die het cabinepersoneel hard treft. ‚, aldus de vakbond.

Specificeren: “ de moeilijkheid van ons werk stelt ons vandaag in staat om a pensionering op 55-jarige leeftijd voorwaardelijk, en de ontwikkeling van de liquidatie van onze rechten is alleen mogelijk met de inspanningen die we dagelijks leveren. Terwijl een oplossing wordt gevonden om het verbeteringsfonds overeind te houden (CRPN) waardoor we de link kunnen leggen met de CNAVzou de goedkeuring van de pensioenhervorming met een verlenging van de wettelijke pensioenleeftijd problemen veroorzaken bij de financiering van ons aanvullend fonds: 9 jaar zou dan nodig zijn voordat we onze rechten op de CNAV kunnen liquideren, als we inderdaad nog op 55 kunnen vertrekken „.

Bovendien voegt de SNPC-FO, de moeilijkheid van ons vak wordt maar al te vaak gemaskeerd en genegeerd: dit hervormingsproject is daar opnieuw het bewijs van. De opeenvolging van vluchten, nachtwerk, jetlag, musculoskeletale aandoeningen, blootstelling aan ioniserende stralen… zijn voorbeelden van de realiteit van ons beroep, een beroep dat opnieuw wordt verwaarloosd als het gaat om rekening houden met de ontberingen ervan „.

Niets zegt op dit moment dat deze mogelijkheid om op 55-jarige leeftijd te vertrekken in twijfel zal worden getrokken; de door de vakbond genoemde negen jaar hebben betrekking op de tijd die nodig is om het CRPN (particulier) pensioen op te bouwen en die van de volledige sociale zekerheid.

Het syndicaat SNGAF van zijn kant stelde hij zich tevreden met het lanceren van een oproep tot mobilisatie op 19 januari, zonder het woord staking uit te spreken; hij legt uit dat als de verdwijning van speciale diëten geplande zou meerdere beroepen sparen, “ er werd ons absoluut geen schriftelijke garantie gegeven dat ook hij van deze hervorming zou worden uitgesloten „. En hij dringt aan: alleen een MASSIEVE MOBILISATIE van onze bevolking zou ons in staat stellen om gehoord te worden door de regering en ons autonome regime uit te sluiten van deze hervorming „. L‘UNACmeerderheid bij de SNGAF onder het cabinepersoneel van Air France, communiceerde niet.

Air France: de SNPNC staakt inderdaad op donderdag 1 Air Journal

©Air France

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert