Japan: het toerisme zou in 2024 moeten terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie

Voor heel 2023 iets meer dan 25 miljoen buitenlandse toeristen hebben bezocht Japanvergeleken met 31,9 miljoen bezoekers in 2019, gaf deJapans nationaal bureau voor toerisme.

Voor dit jaar 2024 zou het record van 2019 moeten worden verbroken, volgens projecties van voortdurend toenemende aankomsten. De Japanse Nationale Organisatie voor Toerisme meldde dat er in december 2,73 miljoen reizigers arriveerden, een record voor één maand. Veel toeristen komen uit Hong Kong, Singapore en Australië. Dit helpt het trage herstel van het aantal aankomsten vanuit het vasteland van China te compenseren: het aantal Chinese reizigers voor de maand december was nog steeds 56% lager dan vóór de pandemie. In 2019 waren ze goed voor bijna een derde van alle bezoekers en 40% van alle toeristische uitgaven in Japan.

Tegen 2023 hadden de toeristische uitgaven de doelstelling van de regering van Tokio van 5 biljoen yen (31,1 miljard euro) al kunnen bereiken. Want de gemiddelde uitgaven per bezoeker liggen zo’n 30% hoger dan vóór de pandemie. Mede volgens Teppei Kawanishi, directeur van reisbrancheadviesbureau Honichi Lab, vanwege frequente reizigers uit Taiwan, Hong Kong en andere delen van Azië. “Het bestedingsniveau is tegenwoordig erg hoog“, benadrukte hij.

Tijdens de pandemie had Japan een van de strengste grenscontrolesystemen ter wereld. Resultaat: het toerisme in het land lag twee jaar praktisch stil. Maar het aantal toeristen herstelde zich snel toen de regering in oktober 2022 opnieuw visumvrij reizen voor verschillende landen toestond. Vanaf juni 2023 bedroeg het aantal aankomsten elke maand meer dan twee miljoen. In het geding zijn onder meer: ​​deverzwakking van de yenwaardoor Japan een goedkopere bestemming is geworden dan andere.

Japan: het toerisme zou in 2024 moeten terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie 1 Air Journal

@Vinci Luchthavens

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert