18 januari 1909 in de lucht: Pech voor Obre en Blériot

Luchtvaartgeschiedenis - 18 januari 1909. Er zullen veel ongevallen hebben plaatsgevonden die vaak de dood van piloten tot gevolg hebben

Luchtvaartgeschiedenis – 18 januari 1909. Heel veel ongelukken die vaak de dood van vliegers tot gevolg hebben, zullen de verovering van de lucht hebben geëmailleerd waarmee mannen maar ook vrouwen zich bezighouden met dit begin van de XXen eeuw. Op 18 januari 1909 zal de stad Issy-les-Moulineaux het toneel zijn van verschillende watervallen, maar die gelukkig geen fatale afloop zullen hebben, behalve de vliegtuigen. Op die dag zal inderdaad hout worden gebroken.

Bij het uitvoeren van vliegproeven op 18 januari 1909 zal de Franse piloot Louis Blériot dus overdag niet minder dan twee vliegtuigen ondermijnen: een eendekker nr. 11 van 15 vierkante meter beschadigen en een eendekker nr. 9 van 25 vierkante meter. gemotoriseerd door een blok dat 50 pk kan leveren. Beiden moeten door de reparatiedoos: de as van de wielen voor de eerste en het chassis voor de tweede die gerepareerd moet worden.

Airman Obre zal ook zijn vliegtuig beschadigen, omdat hij het slachtoffer is van een rollover. Zijn vliegtuig van het type eendekker met een oppervlakte van 58 vierkante meter was na dit incident kapot gegaan.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-18-le-18-janvier-1909-dans-le-ciel-pas-de-chance-pour-obre-et-bleriot-5232954.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.