China: sluiting van het luchtruim ten noorden van Taiwan deze zondag?

Taiwan maakte dat woensdag bekend China had hem op de hoogte gebracht van de oprichting van eenno-flyzone”van 16 tot 18 april, wat later werd teruggebracht tot 27 minuten deze zondag 16 april 2023.

Taiwan heeft voor zondagochtend al een advies uitgebracht aan piloten van luchtvaartmaatschappijen, daarbij verwijzend naar een “geblokkeerd luchtruim als gevolg van vliegactiviteiten in de ruimtevaart“. Dit „no-flyzone“, afgekondigd door Peking volgens Taipei, zou worden gevestigd in de luchtverdedigingsidentificatiezone (Adiz) van het land, ongeveer 85 zeemijl (158 km) ten noorden van de kust.

Japan van zijn kant zei dat China het ook op de hoogte had gebracht van de instelling van een uitsluitingszone, buiten de Japanse territoriale wateren, van 16 tot 18 april vanwege ruimtevaartactiviteiten. En volgens Zuid-Korea zou deze sluiting verband houden met de val van een object van een satellietlanceerinrichting.

Maar China sprak de Taiwanese informatie vrijdag tegen tijdens een persconferentie: “Het viel me op dat in eerdere rapporten stond dat de no-fly zone was ingesteld door Chinese zijde, wat onjuist is. De bevoegde autoriteiten zullen maatregelen treffen om de vliegveiligheid te waarborgen‚, aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ondertussen zei het Chinese agentschap voor maritieme veiligheid dat er waarschijnlijk raketafval in de Oost-Chinese Zee zou vallen op 16 april 2023 tussen 9.00 en 15.00 uur (0100-0700 GMT), en verbood boten om in dit gebied te varen. De boten zullen hebben „verbod om binnen te komen“Zondag tussen 9.00 uur (03.00 uur Franse tijd) en 15.00 uur (9.00 uur Franse tijd), aldus de maritieme autoriteiten van Fujian, de Chinese provincie tegenover Taiwan.

Dus gesloten luchtruim of maritieme uitsluitingszone? Niets is ooit zeker met het communistische China van Xi Jingping.

China: sluiting van het luchtruim ten noorden van Taiwan deze zondag?  1 Luchtjournaal

© China Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert