Wizz Air: zakenreizen die slecht zijn voor de planeet

De baas van de goedkope luchtvaartmaatschappij Wizz Air viel de Business class-vluchten van groepen zoals Air Franc . aan

© Airbus

De baas van de luchtvaartmaatschappij goedkope Wizz Air aangevallen Business class vluchten groepen zoals Air France-KLM, IAG en andere Lufthansa, die beweren dat ze slecht zijn voor het milieu.

Aan de zijlijn van COP26 op 10 november 2021 stelde de CEO van de Hongaarse goedkope vluchtspecialist Jozsef Varadi een simpele vraag: “ Waarom moeten we business class reizen, vooral korte afstanden? Een zakelijke passagier neemt veel meer ruimte in beslag, dus ecologische voetafdruk van de passagier is veel belangrijker „. Tijdens een CAPA-conferentie benadrukte het hoofd van Wizz Air dat de duurzaamheid impliceert een verandering in de toekomst: “ Ik denk dat sommige luchtvaartmaatschappijen hun manier van zakendoen en hun verkoopaanpak fundamenteel moeten heroverwegen. „.

De baas van de lage kosten reageerde in feite op de kritiek van zijn collega’s in de grote groepen, waaronder de baas van Lufthansa Carsten Spohr, die prijsvechters bekritiseerde voor het aanbieden van „onrealistische tarieven“ om reizen te stimuleren in deze periode van herstel na de pandemie na Covid-19, ten koste van het milieu.

Vorige week had Wizz Air zojuist aangekondigd dat het de prijs van vliegtickets zal verlagen, zelfs als dit de winstgevendheid zal beïnvloeden, in de hoop zijn Airbussen te vullen en marktaandelen terwijl het Europese luchtvervoer weer aan kracht heeft gewonnen. En afgelopen september probeerde ze te fuseren met haar rivaal easyJet – bekend als de eerste low cost om zakenreizigers openlijk te berechten. Het aanbod was afgewezen.

Wizz Air: zakenreizen die slecht zijn voor de planeet 1 Air Journal

@British Airways

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-11-wizz-air-le-voyage-daffaires-mauvais-pour-la-planete-5231559.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert