12 oktober 1909 in de lucht: Maurice Farman vliegt 30 minuten

Luchtvaartgeschiedenis – 12 oktober 1909. Zodra de zon opkwam, op 12 oktober 1909, vertrok de vliegenier van Britse nationaliteit (die in 1912 de Franse nationaliteit zou verwerven) Maurice Farman om een ​​aanval uit te voeren op de besturing van zijn vliegtuig via het platteland. Een succesvolle onderneming die media-aandacht zal genereren.

Niet minder dan vier keer zal de piloot de reis maken tussen de Trou-Salé-vijver en de stad Orsigny, door het fort van Haut-Buc, het dorp Guyancourt en de boerderijen van Mérautan, Châteaufort, Mare-Malheureuse, Villiers en Bache. Een reis uitgevoerd op de ochtend van 12 oktober 1909 in dertig minuten, met een tweedekker die van dertig tot veertig meter hoog evolueerde.

Voor deze landelijke raid, die een afstand van veertig kilometer vertegenwoordigt, vloog de vlieger Maurice Farman met een gemiddelde snelheid van zeventig tot vijfenzeventig kilometer per uur. Een voor die tijd opmerkelijke prestatie die door de Franse dagbladen zal worden overgeleverd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert