Qantas: 2e route naar Jakarta, 2e A380 ontmanteld

De luchtvaartmaatschappij Quantas lanceerde een nieuwe link tussen Melbourne En Jakarta, de tweede naar de Indonesische hoofdstad. En ze begon met de ontmanteling in de Californische woestijn van een tweede (en blijkbaar laatste) Luchtbus A380.

Sinds 16 april 2023 biedt de Australische luchtvaartmaatschappij drie vluchten per week aan tussen haar basis in Melbourne Tullamarine en de luchthaven van Jakarta-Soekarno Hatta, geëxploiteerd door Airbus A330-200 die plaats biedt aan 251 tot 271 passagiers in twee Business- en Economy-klassen. Vertrek vanuit Australië is gepland op woensdag, vrijdag en zondag om 15.10 uur met aankomst om 19.50 uur, retourvluchten vanuit Indonesië om 21.00 uur en landen de volgende dag om 6.40 uur (gemiddelde vluchttijd 6.50 uur). )

Qantas concurreert met Garuda Indonesia op deze route, die wordt toegevoegd aan de dagelijkse route vanuit Sydney voor een totaal van 300.000 zitplaatsen per jaar tussen Australië en de Indonesische hoofdstad. Inclusief Denpasar op Bali, bediend door Qantas en zijn goedkope dochteronderneming Jetstar, worden in totaal 106 wekelijkse vluchten aangeboden tussen de twee landen.

De route zal naar verwachting „populair zijn bij reizigers van en naar andere grote Indonesische steden zoals Surabaya en Medan“, aldus een verklaring van het alliantiebedrijf. Een wereld.

Andrew David, CEO van Qantas Domestic en International, zei dat de nieuwe route de groei van de handels- en overheidsbetrekkingen tussen Australië en Indonesië zou ondersteunen. “ We blijven een zeer sterke vraag zien naar reizen van en naar Melbourne, dus we zijn verheugd om ons internationale netwerk uit te breiden met nog een nieuwe route vanuit Victoria „, verklaarde hij. “ Jakarta wordt een steeds belangrijkere bestemming voor ons zakenreizigers. Deze directe vluchten bieden meer keuze en maken het nog gemakkelijker om zaken te doen met een van de naaste buren van Australië. De route is ook een mooie gelegenheid voor meer Indonesiërs om het beste van Victoria te ontdekken of te bezoeken hun familie en vriendenmet vluchten die op tijd worden gelanceerd voor de vakantieperiode van Lebaran „.

Qantas: 2e route naar Jakarta, 2e A380 ontmanteld 1 Air Journal

© Quantas

Een seconde Luchtbus A380 van Qantas, waarschijnlijk de laatste van de twaalf die vóór de Covid-19-pandemie in gebruik zijn genomen, wordt ontmanteld op Victorville in de VS, waar het sinds de gezondheidscrisis langdurig was opgeslagen. Volgens Australian Aviation zou het de geregistreerde VH-OQE „Lawrence Hargrave“ zijn, afgeleverd in december 2009 en nog steeds geconfigureerd voor 14 passagiers in First Class, 64 in Business Class, 35 in Premium en 371 in Economy.

Er moet aan worden herinnerd dat van de tien andere Qantas A380’s er zeven weer in gebruik zijn genomen en drie (VH-OQA, OQC en OQIO volgens Planespotters) in Abu Dhabi zijn voor onderhoud en vooral renovatie van de cabine (de „nieuwe“ A380’s zijn geconfigureerd in 14+70+60+341).

Qantas: 2e route naar Jakarta, 2e A380 ontmanteld 2 Air Journal

© Quantas

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert