Montpellier viert 7 jaar KLM-aanwezigheid

de luchthaven van Montpellier-Middellandse Zee heeft zojuist de zevende verjaardag gevierd van zijn liaison die sindsdien is uitgevoerd Amsterdam door de luchtvaartmaatschappij KLM Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappijen.

Op 18 mei 2015 vierde de luchthaven van Montpellier feest en verwelkomde voor de eerste keer de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij die een dagelijkse vlucht inhuldigde vanAmsterdam Schiphol (toen in Fokker 70, vandaag in Embraer 190). Zeven jaar later wilden het bedrijf en de luchthaven deze lijn en het succes ervan vieren: afgelopen maandag waren de passagiers en de bemanning van de vlucht Montpellier-Amsterdam „blij met deze gebaren die de luchtvaartwereld in dergelijke omstandigheden weelderig maakt: snack, goodies , muzikale sfeer…”. Deze gezellige ceremonie had in mei 2020 moeten plaatsvinden, voor de vijfde verjaardag van de lijn, maar de Covid-19-pandemie besliste anders, wat resulteerde in de eerste sluiting van de Franse luchthaven sinds de oprichting.

Zeven jaar geleden „werd het belang van de komst van deze nieuwe lijn en dit nieuwe bedrijf in Montpellier op reële waarde geschat“, herinnert een persbericht zich: die dag hebben de beheerders van de luchthaven en de publieke actoren (gekozen politici, vertegenwoordigers van de economische, toeristische en universitaire wereld) “hadden gezamenlijk de mogelijkheden en voordelen van deze link onderstreept”:

  • Interesse in de Nederlandse markt voor bestemmingen in Montpellier en Languedoc (het Koninkrijk der Nederlanden was toen de belangrijkste afzetmarkt voor toeristen naar Languedoc-Roussillon);
  • Het aanbod van vluchten naar grote mondiale hubs werd zo versterkt, met de komst van KLM die toegang tot Amsterdam mogelijk maakte en daarmee elke bestemming ter wereld bereikte;
  • Het „point-to-point“-aanbod stelde inwoners van Montpellier en Languedoc in staat om (voor professionele of recreatieve doeleinden) Amsterdam en de regio te bezoeken;
  • De mogelijkheid voor reizigers om tarieven en vluchten tussen KLM via Amsterdam en . te combineren Air France via Parijs-CDG.

Zeven jaar later, legt AMM uit, zijn deze argumenten ‚geldiger dan ooit. Bovendien hebben in zeven gelukkige jaren zo’n 400.000 passagiers deze lijn genomen, wat de relevantie van de diagnose van de KLM-maatschappij en de luchthaven bewijst.

Meer in het algemeen beantwoordde deze opening “aan de ontwikkelingsstrategie van het Montpellier-Méditerranée Airport-netwerk. Strategie bevestigd in 2022 ondanks de crises die de wereld doen schudden. Het meerjarenplan Ambitie 2026 moet daarom in juni volgend jaar door de aandeelhouders van SA AMM worden aangenomen. Een plan dat voorziet in de komst van nieuwe bestemmingen, maar de centrale plaats van KLM op het Montpellier-platform en de cruciale rol van haar route van en naar Amsterdam bevestigt”.

Montpellier viert 7 jaar aanwezigheid KLM 1 Air Journal

©AMM

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert