17 april 1910 in de lucht: Henry Farman reist met een passagier door het platteland

Geschiedenis van de luchtvaart – 17 april 1910. De vlieger met de Frans-Britse nationaliteit Henry Farman zal op deze zondag 17 april 1910 de auteur zijn van een geweldige prestatie: laatstgenoemde zal in feite 's avonds een vlucht uitvoeren vergezeld door een passagier in zijn vliegtuig. Een demonstratie van vliegtoerisme die in de Franse dagbladen zal worden behandeld.

Het was aan het einde van de dag op 17 april 1910 dat hij vertrok naar de lucht en rond 18.00 uur opsteeg vanaf het vliegveld van Etampes, ook al waren de weersomstandigheden nauwelijks gunstig, Louis Paulhan kwam binnen, anderen hadden er de voorkeur aan gegeven niet te vliegen wegens het slechte weer.

Henry Farman, geïnstalleerd aan het stuur van een tweedekker, zal zich dus door het platteland verplaatsen met als reisgenoot de heer Robert Caudrillier, met wie hij naar Chevilly zal gaan, via de boerderijen van Mondésir, Monnerville, Angerville, Toury en Artenay. Dat vertegenwoordigt een reis van in totaal maar liefst zestig kilometer. Aangekomen in Chevilly reizen ze vervolgens over de weg naar Orléans.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert