15 juli 1944 in de lucht: Joseph Sadi-Lecointe bezwijkt in Parijs

Luchtvaart geschiedenis – 15 juli 1944. Op deze zaterdag 15 juli 1944 betreuren we de dood van een grote naam in de Franse luchtvaart: Joseph Sadi-Lecointe, die hoopte zijn leven te beëindigen aan het stuur van een vliegtuig, stierf op 53-jarige leeftijd jaar oud in het ziekenhuis van Val de Grâce. De Gestapo heeft de overhand gekregen op hem die ook weerstand bood tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij stierf door marteling…

Het is op de begraafplaats Père-Lachaise, gelegen in Parijs, dat de vliegenier, gepatenteerd op 11 februari 1911, na het verkrijgen van de beroemde sesam nr. 431, zal worden begraven. Ondanks een drukke carrière in de luchtvaart, met talloze records op zijn naam, waaronder zeven hoogterecords en acht wereldsnelheidsrecords, en trofeeën in de Deutsch de la Meurthe-bekers, Gordon-Bennett of Beaumont, de piloot die berooid is, zal zijn begrafenis worden betaald voor door de luchtvaartgemeenschap.

In de loop van het jaar 1946 zal het stoffelijk overschot van de vlieger uit de Somme de hoofdstad verlaten om overgebracht te worden naar Beaucamps-le-Jeune, waar hij nu rust.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert