IATA test een volledig geïntegreerde digitale identiteit voor reizen

De International Air Transport Association (IATA) en haar industriële en luchtvaartpartners hebben met succes getest

©Aéroports de la Cote d’Azur

L‘Internationaal verbond van luchtvervoerders (IATA) en zijn industriële partners en luchtvaart hebben met succes de eerste reiservaring getest met behulp van devolledig geïntegreerde digitale passagiersidentiteitwaardoor het proces vanaf het boeken via de formaliteiten bij het overschrijden van de grens tot aan het instappen wordt gestroomlijnd.

De proof of concept werd met succes uitgevoerd op een route tussen Londen Heathrow en Rome Fiumicino met British Airways. “ Onze visie op reizen in de toekomst is volledig digitaal en veilig met biometrische identificatie. Hoewel de technologie bestaat om dit in elke fase van een reis te doen, is het een uitdaging gebleken om deze fasen met elkaar te verbinden. Vandaag hebben we samen met onze partners laten zien dat het mogelijk is. Dit zal een wereld aan mogelijkheden openen voor eenvoudiger reizen in de toekomst „, aldus Nick Careen, Senior Vice President of Operations, Safety and Security van IATA.

Andere partners die aan deze eerste ervaring deelnemen zijn Accenture, Amadeus, Australian Border Force, AWS, Branchspace, British Airways, IDnow, Aeroporti di Roma, Trip.com en Verchaska. Het succes demonstreerde het potentieel voor een toekomstige, volledig geïntegreerde digitale reiservaring waarbij gebruik wordt gemaakt van biometrie met:

Gepersonaliseerde aanbiedingen : Dit zal tot uiting komen in de winkelervaring waarbij reizigers gepersonaliseerde aanbiedingen kunnen ontvangen via alle winkelkanalen. De LHR-FCO-passagier deelde de gegevens van zijn klantenkaart (opgeslagen als verifieerbare identificatie in de digitale portemonnee van zijn smartphone) met een touroperator. Hierdoor konden luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van de Nieuwe Distributie Capaciteit (NDC) gepersonaliseerde aanbiedingen aanbieden via het reisbureaukanaal.

Vereenvoudigde boeking : Zodra de reiziger uit de aanbiedingen kiest, wordt er een reservering gegenereerd in de vorm van een verifieerbare identificatiecode die in een digitale portemonnee kan worden opgeslagen. Geen behoefte meer aan persoonsgegevens van passagiers (PNR), elektronische tickets of diverse elektronische documenten. Alle reisinformatie wordt opgeslagen in de verifieerbare kassabon, die tevens als QR-code kan worden gelezen.

Moeiteloos uw reisvereisten controleren : Veel processen kunnen worden uitgevoerd ruim voordat de reiziger op de luchthaven arriveert. Naast de digitale portemonnee is een digitaal paspoort (opgeslagen in de digitale portemonnee van de reiziger) een belangrijk hulpmiddel. Door de nationaliteitsgegevens van digitale paspoorten te delen, kunnen passagiers de reisdocumentvereisten bevestigen. IATA’s Timatic-oplossing ondersteunt dit.

Veilige opnames : De reiziger heeft er ook voor gekozen om zijn digitale paspoort en bestelgegevens te delen met zijn luchtvaartmaatschappij, British Airways, om via sms de bevestiging te ontvangen dat hij klaar is om te vliegen en de stoeltoewijzing te ontvangen, waardoor de moeite van het handmatig invoeren van gegevens wordt bespaard. De traditionele instapkaart wordt optioneel als de reiziger een contactloze ervaring op de luchthaven wordt aangeboden en accepteert.

Contactloze luchthavenervaring : voor de reiziger die ervoor heeft gekozen zijn biometrische gegevens te delen, zal het mogelijk zijn om deze in een telefoon op te slaan en handsfree door de luchthaven te reizen (met uw telefoon en paspoort in een zak of handtas). Via de biometrische terminals kunnen LHR-FCO-reizigers vervolgens door de beveiliging, toegang krijgen tot de lounges en aan boord van het vliegtuig gaan.

In de toekomst zal het enige dat u nodig heeft om te reizen een smartphone zijn met daarin een digitale portemonnee met daarin uw digitale paspoort, klantenkaarten en andere verifieerbare reisgegevens. Om deze realiteit te verwezenlijken is het soort samenwerking nodig dat we hebben gedemonstreerd met deze LHR-FCO-vlucht, waarbij elf partners samenkomen om de eerste volledig geïntegreerde digitale reis te faciliteren. Succes hangt uiteraard af van interoperabiliteit en mondiale standaarden, waardoor de voordelen van digitaal reisgemak beschikbaar worden gemaakt voor reizigers tijdens hun reis en waar deze hen ook naartoe brengt. zei Nick Careen van IATA.

IATA test volledig geïntegreerde digitale identiteit voor reizen 1 Air Journal

© Singapore Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert