IATA: het mondiale passagiersverkeer naderde in juli het niveau van 2019

Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben te maken gehad met een activiteit „stevig» in juli 2023hun piekperiode op het noordelijk halfrond, bereikend 95,6% van de niveaus van dezelfde maand van 2019Dat blijkt uit het maandrapport van deInternationaal verbond van luchtvervoerders (IATA).

Binnenlandse vluchten dreven de sector opnieuw omhoog. Berekend in Revenue Passenger Kilometers (RPK, het acroniem in het Engels), een van de benchmarks van de sector, bedroeg de activiteit van deze rotaties gemiddeld 108,3% van die van dezelfde periode vóór de sanitaire crisis. De RPK’s voor binnenlandse vluchten hebben sinds april hun niveaus van vóór Covid overschreden, met name als gevolg van het einde van het reisbeperkingsbeleid in China, waar de binnenlandse vluchtactiviteit in juli van dezelfde maand van 2019 122,5% bereikte.

Niettemin bleven de internationale vluchten in juli dalen: zelfs met een stijging van 29,6% op jaarbasis, herstelden ze slechts 88,7% van de RPK-niveaus van dezelfde maand vier jaar geleden. Aan de andere kant is de bezettingsgraad van het vliegtuig, met 85,7%, het hoogste ooit gemeten door IATA tijdens deze rotaties.

De zomer op het noordelijk halfrond voldoet aan de verwachtingen van een zeer hoge verkeersvraag. Hoewel de sector grotendeels bereid was zich aan te passen aan een terugkeer naar het activiteitenniveau van vóór de pandemie, kan hetzelfde helaas niet worden gezegd van onze infrastructuuraanbieders. De prestaties van enkele van de grote verleners van luchtvaartnavigatiediensten zijn bijvoorbeeld om vele redenen zeer teleurstellend geweest, van onderbezetting tot het mislukte NATS-fiasco in Groot-Brittannië.zei Willie Walsh, directeur-generaal van IATA, verwijzend naar de gigantische storing in de Britse luchtverkeersleiding op 28 augustus.

Maar nog zorgwekkender zijn de politieke beslissingen van sommige regeringen – waaronder Mexico en Nederland – om capaciteitsverminderingen op te leggen in hun belangrijkste knooppunten, wat zeker banen zal vernietigen en lokale en nationale economieën zal schaden. De cijfers blijven ons vertellen dat mensen luchtconnectiviteit willen en nodig hebben. Daarom moeten overheden met ons samenwerken om ervoor te zorgen dat mensen veilig, duurzaam en efficiënt kunnen reizen.‚, zei Willie Walsh.

IATA: Het mondiale passagiersverkeer naderde op 1 juli Air Journal het niveau van 2019

@Brussel Luchthaven

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert