Altijd transatlantischer voor Iberia

De luchtvaartmaatschappij Iberisch kondigt aan dat het zijn volledige netwerk voor de zomer van 2023 opnieuw heeft gelanceerd, met een aanbod tussen Spanje en Latijns-Amerika 2% hoger naar wat het was in 2019, vóór de Covid-19-pandemie.

Gevestigd op de luchthaven van Madrid-Barajas Adolfo Suarezzal de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij deze zomer ongeveer 280 wekelijkse vluchten uitvoeren naar Latijns-Amerika, waar het zich zal concentreren op het herstel na de pandemie (evenals naar de VS). Na het herstel van zijn volledige netwerk van bestemmingen, heeft Iberia capaciteitsverhogingen geprogrammeerd in zijn „meest strategische markten in deze regio, evenals de inzet van marketingcampagnes en andere communicatie, public relations en sponsoring“, om zijn bekendheid in de 16 Latijns-Amerikaanse landen waar ze vliegt.

Latijns-Amerika en het Caribisch gebied hebben altijd centraal gestaan ​​in onze strategie, maar dit jaar gaan we verder om onze aanwezigheid in markten zoals Argentinië, Colombia, Mexico en Peru te vergroten en ons leiderschap op routes tussen Latijns-Amerika en Europa te versterken. en tegelijkertijd de rol van Madrid Airport als brug tussen de twee regio’s ondersteunen “Zei in een persbericht María Jesús López-Solás, commercieel directeur, netwerk en allianties van Iberia, een dochteronderneming van de IAG Group naast British Airways, Aer Lingus en de goedkope Vueling en Level.

Latijns Amerika

 • Bogota : Colombia is een van Iberia’s sterrenmarkten. Vorig jaar ging het van 10 naar 14 frequenties per week; vanaf juni zal het 18 frequenties exploiteren en het doel van het bedrijf is om vanaf november 21 frequenties – drie dagelijkse vluchten – aan te bieden, wat de capaciteit verdrievoudigt ten opzichte van 2019.
 • Buenos Aires : Consolidatie van twee dagelijkse vluchten naar de Argentijnse hoofdstad.
 • Lima : Iberia verhoogt van zeven naar tien frequenties van juni tot het einde van het jaar, met de bedoeling twee dagelijkse vluchten te realiseren.
 • Mexico : De drie dagelijkse vluchten die in december 2022 werden gerealiseerd, worden gedurende 2023 gehandhaafd, al boven de capaciteit van vóór de pandemie.
 • Quito : Zes dagelijkse frequenties worden ook geconsolideerd – twee meer dan afgelopen zomer – naast drie frequenties met Guayaquil.
 • Montevideo : vanaf januari biedt Iberia tot zeven wekelijkse frequenties aan, die het grootste deel van het jaar behouden blijven.
 • Santiago de Chili : de dagelijkse vlucht wordt geconsolideerd.
 • Rio de Janeiro : Voortzetting van de operatie met drie wekelijkse frequenties, naast zeven andere verzen São Paulo.

In centraal Amerikade overstap naar een dagelijkse vlucht op de route GuatemalaEl Salvadordie in december plaatsvond, werd geconsolideerd, evenals de overstap naar een dagelijkse vlucht op de San José-route in Costa Rica. Panama zal gedurende de zomer tussen de vijf en zeven wekelijkse frequenties hebben, en dagelijkse vluchten vanaf november.

In de Caraïben, Havanna zal vanaf september vijf frequenties hebben, Santo Domingo zal zijn pre-pandemische operatie consolideren met een dagelijkse vlucht, en Porto Rico bereikt zes wekelijkse frequenties in juli en augustus. En naar Caracasworden de drie dagelijkse frequenties waarmee Iberia afgelopen november de route hervatte, geconsolideerd.

VERENIGDE STATEN :

In de Verenigde Staten is het alliantiebedrijf Een wereld zal de zomerdiensten naar Washington DC en San Francisco hervatten. Bovendien zal het vanaf juni zijn dagelijkse vluchten naar Dallas verhogen. In totaal plande het bijna 20% meer vluchten naar de Verenigde Staten dan in 2019: tot 124 wekelijkse vluchten tussen Spanje en acht bestemmingen in de Verenigde Staten. Concreet:

 • New York : Twee dagelijkse vluchten vanaf maart, na het zomerseizoen tot het einde van het jaar.
 • Miami : Tweemaal daagse vluchten zullen het hele jaar door worden gehandhaafd.
 • Chicago : dagelijkse vluchten van maart tot december
 • Boston : dagelijkse vluchten van april tot oktober
 • Dallas : Iberia heeft deze route de hele winter geëxploiteerd – het werd in eerste instantie gelanceerd als seizoensgebonden afgelopen juni met vier wekelijkse frequenties – en vanaf april 2023 zal het worden verhoogd naar vijf frequenties, naar zes in mei, en zal het een dagelijkse vlucht bereiken van juni tot oktober.
 • Los Angeles : Deze route heeft vier frequenties in april, oplopend tot vijf van mei tot oktober, en Iberia zal deze uitvoeren met zijn grootste vliegtuig, de Airbus A350-900, met een capaciteit van 359 passagiers.
 • san francisco : deze seizoensroute keert terug van mei tot oktober met drie wekelijkse frequenties.
 • Washington DC : Iberia zal deze route opnieuw van april tot oktober uitvoeren met vier wekelijkse frequenties.

Zomerbestemmingen in Europa

Iberia wordt hervat al zijn zomerrelaties in de komende maanden: Bergen, in juli en augustus met twee wekelijkse frequenties; en in Italië, Catania, van juni tot september; en Olbia, van eind juni tot september. In Kroatië, Dubrovnik – met maximaal twee dagelijkse vluchten in augustus – Split en Zagreb, die in augustus dagelijkse vluchten zullen bereiken. In Griekenland, naast Athene – dat in augustus meer dan drie dagelijkse vluchten zal hebben – Corfu – in juli, augustus en september – Mykonos en Santorini, beide van eind juni tot september. In Portugal zullen de Iberia-routes het hele jaar door naar Lissabon, Porto en Funchal worden vergezeld door Faro en Ponta Delgada in de zomer, van juni tot september, uitgevoerd door Iberia Regional / Air Nostrum.

En in de rest van netwerk voor korte en middellange afstanden, zullen de grootste stijgingen plaatsvinden in Düsseldorf, waar tot vier dagelijkse vluchten zullen worden aangeboden; Stockholm, waar Iberia in mei overstapt van een dagelijkse vlucht naar negen frequenties en vanaf juli naar tien; Milaan, met maximaal vijf dagelijkse vluchten; Rome, dat zal toenemen van 32 naar 37 wekelijkse frequenties in vergelijking met afgelopen zomer; en Venetië, met 25 wekelijkse frequenties (vijf meer dan in 2022). Eindelijk in Frankrijk, A Bordeaux, gaat de luchtvaartmaatschappij van twee naar drie dagelijkse vluchten; en naar Nanteseveneens met drie dagelijkse vluchten, zal Iberia opereren als Iberia Regional / Air Nostrum.

Eindelijk binnen Spanjezal Iberia zich vooral richten op de pendelen Madrid-Barcelona, ​​​​die deze zomer tot 86 wekelijkse vluchten zal hebben (meer dan 12 dagelijks), dezelfde capaciteit als vóór de pandemie en 11 vluchten meer dan afgelopen zomer. De rest van de grootste stijgingen zal plaatsvinden in Bilbao, dat tot 38 wekelijkse frequenties zal hebben – zes meer dan afgelopen zomer; La Coruña, dat tot 31 wekelijkse frequenties zal hebben -vijf meer dan in 2022-; en Santander, die deze zomer wordt uitgebreid van drie naar vier dagelijkse vluchten.

Altijd transatlantischer voor Iberia 1 Air Journal

©Iberia

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert