19 april 1914 in de lucht: Meeting de Buc: er vindt een ernstig ongeval plaats

Geschiedenis van de luchtvaart – 19 april 1914. Op deze zondag, 19 april 1914, vindt een dodelijk ongeval plaats in het luchtvaartkamp Buc, waar een grote luchtvaartbijeenkomst wordt gehouden. Er zullen inderdaad twee apparaten met elkaar in botsing komen, wat de dood van twee mensen tot gevolg zal hebben. Bij deze tragedie raakten ook twee mensen ernstig gewond.

De ramp vond plaats tijdens een achtervolging met passagiers, namelijk een evenement waaraan de chauffeurs Bidot, Deroye maar ook Coendett deelnamen. Veel toeschouwers keken hulpeloos naar deze botsing op de middag van 19 april 1914, het was toen rond 16.30 uur.

André Bidot, vergezeld door de heer Pellato, wilde François Deroye en zijn passagier, de heer Dablin, inhalen, maar deze inhaalmanoeuvre werd gedwarsboomd door een wervelwind, waardoor zijn vliegtuig werd gedestabiliseerd en de twee eendekkers met elkaar in botsing kwamen. Na de schok zal er brand uitbreken: Deroye en Dablin komen om door de brand. Alleen Bidot en Pellato werden niet gedood; de laatste viel met geweld en verloor uiteindelijk het bewustzijn.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert