bijna de helft van de landen in de wereld stelt zich open voor digitale nomaden – Air Journal

Volgens een nieuwe studie van deWereldorganisatie voor toerisme (UNWTO) dekking 54 populaire bestemmingende opkomst van visa voor telewerkers werd vergezeld door A toename van digitaal nomadisme. Ook proberen bestemmingen, alle regio’s samen, op deze markttrend te reageren.

Het onderzoek van UNWTO, een agentschap van de Verenigde Naties, onderzoekt visumprogramma’s voor digitale nomaden aan de hand van zeven criteria: aanvraagprocedure, duur van het visum, belastingen, verzekeringen, huisvesting, minimuminkomensvereisten en verificatie van het strafblad. Het inventariseert de oorsprong en huidige trends van digitaal nomadisme en biedt een mondiale analyse van bestaande visumregimes voor digitale nomaden in vijf regio’s. De belangrijkste conclusies zijn als volgt:

-47% van de bestemmingen biedt visa aan met een looptijd van maximaal één jaar.
-39% van de bestemmingen stellen digitale nomaden vrij van het betalen van belastingen.
-17% van de bestemmingen stelt geen minimuminkomensvoorwaarden.
-76% van de bestemmingen beschikt over een online visumaanvraagproces voor digitale nomaden.
-80% van de bestemmingen verwerkt aanvragen binnen een maand.
-Slechts 6% van de bestemmingen brengt geen visumaanvraagkosten in rekening.

Met een digitaal nomadenvisum kunt u in het buitenland wonen en werken terwijl u uw baan behoudt of als zelfstandige werkt voor werkgevers of klanten in uw land of een ander land. Met dit visum kunnen digitale nomaden hun professionele carrière voortzetten terwijl ze genieten van de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de specifieke levensstijl van een bestemming, die grotendeels in lijn is met de toekomstige evolutie van werk. Bovendien gebruiken bestemmingen deze visa om professionals uit de creatieve industrie en de technologiesector aan te trekken met de bedoeling deze activiteiten nationaal te stimuleren.

Flexibiliteit en digitale toegang zijn essentieel
Tegelijkertijd benadrukt het UNWTO-onderzoek de belangrijkste elementen waarmee bestemmingen rekening moeten houden bij het aanbieden van visumprogramma’s voor digitale nomaden:

-Gezien het belang van een goede verbinding en productiviteit, investeren ontvangende bestemmingen doorgaans in een sterke digitale infrastructuur. Snel internet, coworking-ruimtes en comfortabele accommodatie zijn beschikbaar om optimale werkomstandigheden op afstand te bevorderen.
-Door een flexibel visumregime aan te bieden, kunnen de ontvangende bestemmingen digitale nomaden hun eigen werkomgeving creëren terwijl ze zich tegelijkertijd onderdompelen in de lokale cultuur en manier van leven.

@OMT

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert