Niger sluit zijn luchtruim voor Franse vliegtuigen

DE militaire regime aan de macht in Niger sloot deluchtruim van het land naar Franse vliegtuigen of vliegtuigen gecharterd door FrankrijkDat blijkt uit een bericht aan vliegtuigbemanningen dat gisteren is gepubliceerd op de website van het Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart in Afrika (Asecna).

Het luchtruim van Niger “staat open voor alle nationale en internationale commerciële vluchten, met uitzondering van Franse vliegtuigen of vliegtuigen gecharterd door Frankrijk, inclusief die van de Air France-vloot“, specificeert deze tekst gedateerd zaterdagavond. Het luchtruim blijft gesloten voor “alle operationele militaire vluchten en speciale vluchten“, behalve met speciale toestemming van de autoriteiten”, vervolgt het bericht op de website van Asecna.

Op 4 september heropende Niger zijn luchtruim voor commerciële vluchten, na bijna een maand van sluiting waartoe werd besloten door het leger dat met geweld aan de macht kwam. Belangrijkste luchtvaartmaatschappij die Europa en Afrika verbindt, Air Francedat sinds 7 augustus zijn vluchten naar Niger heeft opgeschort, vliegt niet langer over het Nigerese luchtruim.

Na de staatsgreep van 26 juli verbraken de putschisten de militaire samenwerkingsovereenkomsten die Frankrijk tot nu toe met Niger verbonden. Ze vragen Frankrijk zich militair en diplomatiek terug te trekken. Er zijn ongeveer 1.500 Franse soldaten aanwezig.

Niger sluit zijn luchtruim voor Franse vliegtuigen 1 Air Journal

Programma 2019 @Air France

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert