Vietnam Airlines en Singapore Tourism Board ondertekenen protocol voor samenwerking op het gebied van toerisme – Air Journal

Vietnam luchtvaartmaatschappijen en deBureau voor Toerisme van Singapore ondertekende een Memorandum van Samenwerking (MoC) voor twee jaar, van 2023 tot 2025, om de hervatting van het uitgaande toerisme in Vietnam en een beetje populariteit van Singapore als favoriete bestemming voor Vietnamezen.

Als onderdeel van het MoC zullen de twee partijen gezamenlijke marketingcampagnes lanceren om het nieuwe aanbod van Singapore en Vietnam Airlines als voorkeursluchtvaartmaatschappij voor Vietnamese reizigers te promoten. Vietnam behoort momenteel tot de top tien toeristische markten van Singapore, met ruim 280.000 bezoekers in de eerste zeven maanden van 2023. Dit is een stijging van 123% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vóór de pandemie kenden de Vietnamese bezoekersaankomsten in Singapore een gestage groei van wel 13% op jaarbasis, wat het groeipotentieel van de markt aantoont.

Singapore is ook een strategische markt voor Vietnam Airlines in Zuidoost-Azië. Sinds de lancering van de eerste route Vietnam-Singapore, meer dan dertig jaar geleden, hebben ruim zeven miljoen passagiers met de Vietnamese nationale luchtvaartmaatschappij tussen de twee landen gereisd. Momenteel voert het 35 vluchten per week uit tussen Hanoi, Ho Chi Minh-stad (voorheen Saigon) en Singapore.

In 2022 overschreed het totale aantal passagiers dat door Vietnam Airlines op routes naar Singapore werd vervoerd de grens van 290.000 passagiers. In de eerste zeven maanden van 2023 vervoerde VNA 266.000 passagiers, 2,4 keer meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Deze samenwerking is een primeur tussen de Vietnamese nationale luchtvaartmaatschappij en een nationale toeristische organisatie. Het valt ook samen met de 50e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Singapore en Vietnam in 2023, evenals de 10e verjaardag van het strategische partnerschap tussen de twee landen.

@Luchthaven Changi

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert