Saudia beschrijft zijn terugkeer naar Nice

De luchtvaartmaatschappij Saoedi-Arabië (voorheen Saudi Arabian Airlines) lanceert deze zomer een nieuwe seizoensdienst tussen Riyad En Leukzijn tweede bestemming in Frankrijk met Parijs, na 17 jaar weg aan de Azuurkust.

Al aangekondigd voor afgelopen zomer, de lijn van het Saoedische nationale bedrijf tussen zijn basis in Riyadh-koning Khalid en de luchthaven van Nice-Côte d’Azur zal van 16 juni tot 30 augustus 2023 drie keer per week worden uitgevoerd door Airbus A320 die plaats biedt aan 20 passagiers in Business Class en 90 in Economy. Vertrektijden zijn gepland voor maandag, woensdag en vrijdag om 9.25 uur, aankomst om 14.40 uur, retourvluchten vanuit Frankrijk om 16.00 uur en landen om 22.30 uur.

Saudia zal geen directe concurrentie hebben op deze route, voorheen aangeboden met een tussenstop via haar partners in de alliantie. Luchtteam, Air France en ITA Airways. De luchthaven van Nice wordt vanuit de Golfregio al bediend door Emirates Airlines en Qatar Airways (vanaf Doubai En Doha respectievelijk), waaraan afgelopen zomer Etihad Airways uit Abu Dhabi, Gulf Air uit Bahrein en Kuwait Airways uit Koeweit zijn toegevoegd.

“De luchthaven van Nice krijgt mooie kleuren, een ambitieus programma op basis van een ontvankelijke en energieke luchthavenbasis. Concurrentie met Marseille… laait op, zowel op binnenlandse vluchten als op vluchten naar de Maghreb. Nice toont ook transatlantische ambities. De naam is een wereldwijd merk: Nice Côte d’Azur… het helpt,” aldus de quality service manager van de touroperator Monde-du-Voyage.com.

Saudia heeft op 26 maart al nieuwe routes naar Dar es Salaam (Tanzania) aangekondigd of gelanceerd vanuit Jeddah, Beijing in China, Kano in Nigeria en Johannesburg in Zuid-Afrika, als onderdeel van het uitbreidingsprogramma voor 2023. zal een derde dagelijkse vlucht naar Londen. De luchtvaartmaatschappij werkt samen met het Saudi Air Connectivity Program (ACP, gelanceerd in 2019) en de Saudi Tourism Authority. om de doelstellingen van het Koninkrijk van verbeterde luchtconnectiviteit en betere toegang tot internationale doelmarkten te bevorderen „.

Saudia beschrijft zijn terugkeer naar Nice 1 Air Journal

©Saudia

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert