Boeing, NASA en United Airlines gaan de voordelen van SAF op contrails testen

Als onderdeel van een samenwerking om de duurzaamheid in de luchtvaart te versterken, Boeing associeert met de NASA en naar United Airlines voor vliegproeven om de impact van duurzame vliegtuigbrandstof te meten (SAF) op de condenssporen en de niet-koolstofemissiesnaast het verminderen van het brandstofverbruik.

De seconde ecoDemonstrator Ontdekken van Boeing, een 737-10 bedoeld voor United Airlines, zal mee vliegen duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en conventionele kerosine in aparte tanks en met alternatieve brandstoffen tijdens tests. Het wetenschappelijk laboratorium in de lucht DC-8 zal achter de commerciële vliegtuigen vliegen en de emissies meten die worden geproduceerd door elk brandstoftype en getrokken ijsdeeltjes. DE satellieten NASA zal als onderdeel van de tests beelden vastleggen van contrailvorming.

Onderzoekers willen begrijpen hoe geavanceerde brandstoffen, het ontwerp van de verbrandingskamers van motoren en andere technologieën de verbranding kunnen verminderen atmosferische opwarming. Tests zullen bijvoorbeeld evalueren hoe SAF de kenmerken van contrails beïnvloedt, of de aanhoudende contrails die worden geproduceerd wanneer vliegtuigen in koude, vochtige lucht vliegen. Hoewel de volledige impact ervan nog niet duidelijk is, suggereert enig onderzoek dat sommige contrails warmte in de atmosfeer kunnen vasthouden.

World Energy levert SAF voor testen vanuit haar faciliteiten in Paramount, Californië. Aanvullende hulp omvat de Federal Aviation Administration (FAA) uit de Verenigde Staten, dat financiering verstrekt via het ASCENT Center of Excellence, GE Lucht- en ruimtevaart die technische expertise en projectfinanciering levert en ten slotte de Duits lucht- en ruimtevaartcentrum (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt of DLR) dat experts en instrumenten levert.

Het project is de laatste fase van een meerjarig partnerschap tussen Boeing en NASA om te analyseren hoe SAF de uitstoot kan verminderen en andere milieuvoordelen kan genereren. Vergeleken met conventionele vliegtuigbrandstof is de SAF – gemaakt uit een reeks duurzaam geproduceerde grondstoffen – kan de uitstoot met wel 85% op de levenscyclus van de brandstof en biedt het grootste potentieel voor het terugdringen van het brandstofverbruik CO2 uitstoot van de luchtvaart in de komende dertig jaar. SAF produceert ook minder roet, wat de luchtkwaliteit nabij luchthavens kan verbeteren.

Het programma Boeing ecoDemonstrator werd dit jaar uitgebreid met Explorer-vliegtuigen gericht op specifieke kortetermijntestprojecten. Boeing en NASA voerden in 2021 SAF-emissie-grondtests uit op een Alaska Airlines 737-9 en ecoDemonstrator-testvluchten 777-200ER En 787-10 in 2022. Boeing streeft ernaar om tegen 2030 100% SAF-compatibele commerciële vliegtuigen te leveren. De 737-10 is het grootste vliegtuig in Boeing’s 737 MAX-familie met één gangpad, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot met 20% worden verminderd in vergelijking met de vliegtuigen die het vervangt , zegt Boeing.

Boeing, NASA en United Airlines gaan SAF-voordelen testen op contrails 1 Air Journal

@Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert