Goedkope langeafstandsvluchten: AirAsia X annuleert 73 Airbus

De luchtvaartmaatschappij goedkope AirAsia X bereikte overeenstemming met Airbus om 63 . te annuleren A330neo en tien A321XLR, waardoor de totale bestelling van 108 vliegtuigen werd teruggebracht tot respectievelijk 15 en 20 eenheden. En dit als onderdeel van een herstructurering van zijn schuld, uiteindelijk goedgekeurd door de schuldeisers die slechts 0,5% zouden terugkrijgen.

„99% van de schuldeisers“ van de langeafstandsdochter van de Maleisische goedkope vluchtgigant accepteerde op 12 november 2021 een schuldsaneringsplan van 7 miljard euro, waardoor het slechts 0,5% van zijn schuld zal terugbetalen, maar liquidatie zal vermijden. AirAsia X heeft ermee ingestemd „bestaande contracten te beëindigen“, en heeft in het bijzonder overeenstemming bereikt met de belangrijkste van zijn schuldeisers, Airbus: het ontvangt slechts 10 van de 30 A321XLR besteld in augustus 2019, toen het 12 . had verworven A330-900 extra voor een totaal van 78 – het was toen de beste klant ter wereld.

We bevestigen dat we ermee hebben ingestemd om de lopende bestellingen van de luchtvaartmaatschappij te verminderen Dat zegt een Airbus-woordvoerder tegen The Business Times. “ Dit is weer een voorbeeld van hoe we met klanten hebben samengewerkt om ons aan te passen aan de impact van de pandemie. „. Het gerucht van een ondervraging van deze contracten liep sinds december vorig jaar, en de annulering van de bestelling van tien A350-900 genoemd in 2018 werd aan het begin van het jaar geformaliseerd.

AirAsia X heeft via haar dochteronderneming in Thailand tot nu toe alleen in gebruik genomen twee A330-900, geconfigureerd voor 12 passagiers in Premium Class en 365 in Economy; de levering van de A330neo werd in juni 2020 opgeschort vanwege de Covid-19-pandemie. De A321XLR van 232 stoelen, een model dat naar verwachting in 2023 in gebruik zal worden genomen en waarvoor geen leveringsdatum is vermeld, is aangeschaft om de A330-300’s op het goedkope middellangeafstandsnetwerk te vervangen.

Zodra deze financiële manoeuvres zijn goedgekeurd door de gerechtelijke autoriteiten, zal AirAsia X beginnen met de herkapitalisatie van € 108 miljoen die in juni is goedgekeurd; tegen het einde van het eerste kwartaal zal de goedkope lange-afstandsvlucht „zijn“ goed geplaatst om zeer effectief te concurreren op de markten waar het zal opereren, ”zei ze. “ Onze prioriteit is om de luchtvaartmaatschappij volledig te herstructureren en te herkapitaliseren, zodat ze weer kan functioneren als een van ’s werelds toonaangevende low-cost middellange-afstandsvervoerders. Onze focus op het aantrekken van nieuw kapitaal is nodig omdat de luchtvaartmaatschappij nog niet heeft ontvangen geen financiële steun buiten tijdens deze pandemie of op enig moment daarvoor. Als zodanig moet de luchtvaartmaatschappij een solide platform resetten en opnieuw opbouwen voor een duurzame en levensvatbare toekomst, zodat nieuwe investeerders klaar zijn om nieuw kapitaal te injecteren ”.

de aandeelhouders van AirAsia-groep van hun kant stemden vorige week voor een herkapitalisatie van 215 miljoen euro. De groep exploiteert in totaal 267 Airbus-toestellen van de A320- en A330-families en verwacht nog 354 A321neo’s.

Goedkope langeafstandsvluchten: AirAsia X annuleert 73 Airbus 1 Air Journal

© Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-19-low-cost-long-courrier-airasia-x-annule-73-airbus-5231752.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert