Southwest Airlines: sterk herstel, maar gehinderd door tekort aan piloten en vliegtuigen

Het inkomen van Southwest Airlines bereikte $ 6,73 miljard in het tweede kwartaal van 2022, een stijging van 68% ten opzichte van vorig jaar. In deze periode heeft zijn netto winst meer dan verdubbeld tot $ 760 miljoen, zei de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij deze week.

Ze verwacht dat solide winstgevend voor de laatste twee kwartalen van dit jaar en voor het hele jaar. Het rekent op een omzetstijging van 8% in het derde kwartaal in vergelijking met 2019 en met 12% in het vierde kwartaal, dankzij de sterke vraag naar reizen naar de Verenigde Staten. En toch zou de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij het beter kunnen doen zonder de gebrek aan piloten en de vliegtuig tekort die momenteel het sterke herstel beïnvloeden.

Southwest Airlines, de grootste Boeing 737 MAX-klant, zou contractueel 114 vliegtuigen met één gangpad ontvangen in 2022, maar dit jaar zullen er naar verwachting slechts 66 worden geleverd vanwege problemen in de toeleveringsketen van Boeing en vertragingen tot voor kort bij de certificering van de 737. MAX.

Southwest Airlines heeft ook erkend dat een tekort aan piloten haar capaciteit heeft beperkt, momenteel op 96% van het pre-pandemische niveau in 2019. Maar volgens de CEO, Bob Jordan, ligt het op schema om dit jaar 1.000 nieuwe piloten aan te nemen. en ongeveer 2.200 volgend jaar. Tot op heden is het vlieg- en grondpersoneel al terug op het niveau van 2019, met ongeveer 60.000 medewerkers.

Southwest Airlines: sterk herstel, maar gehinderd door een tekort aan piloten en vliegtuigen 1 Air Journal

©Dallas Love Field Airport

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert