FCO Connect: intermodaliteit volgens ITA Airways, Fiumicino en Trenitalia

De luchtvaartmaatschappij ITA Airwaysde manager van de luchthaven Rome-Fiumicino advertentie en de spooroperator Trenitalia hebben samen een nieuw pakket ontwikkeld “ trein plus vliegtuig waarmee passagiers “de reiservaring kunnen vereenvoudigen door trein en vliegtuig te combineren op één enkel ticket, met inchecken op het station via de speciale balies op de luchthaven Leonardo da Vinci.

„Voor een meer geïntegreerde en duurzame mobiliteit die de klantervaring, innovatie en milieubescherming centraal stelt“, het nieuwe product FCO Connect gemaakt door de drie partners maakt gebruik van technologie geleverd door AccesRail : hiermee kunnen passagiers een gecombineerd trein- en vliegticket kopen via alle digitale kanalen van ITA Airways, evenals via gekwalificeerde reisbureaus, ITA Airways-ticketkantoren en het Contact Center van de Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij. Passagiers die voor deze intermodale optie kiezen, kunnen ook inchecken voor hun vlucht bij de speciale balies die beschikbaar zijn op het station van Leonardo da Vinci International Airport in Fiumicino.

Passagiers die aankomen op de luchthaven Fiumicino „aan boord van een Frecciarossa of andere hogesnelheidstrein naar Roma Termini, in combinatie met de Leonardo Express-trein naar Roma Termini“, en doorgaan met vluchten op het internationale netwerk en intercontinentaal van het alliantiebedrijf Luchtteam (met uitzondering van de Verenigde Staten en Israël), „kunnen hun bagage rechtstreeks inchecken en inchecken bij het station van de luchthaven Fiumicino, om ze op hun eindbestemming op te halen“. De incheckservice op het luchthavenstation van Fiumicino zal „op experimentele basis“ actief zijn voor de duur van het luchtvaartseizoen in de zomer. Er zullen directe Frecciarossa-verbindingen zijn met hogesnelheidstreinen voor Italiaanse steden als Napels, Florence, Bologna, Padua en Venetië. Dankzij de hogesnelheidstreinverbindingen van en naar station Roma Termini worden handige verbindingen met de luchthavenhub aangeboden met de Leonardo Express, die het station snel verbindt met de luchthaven.

FCO Connect wordt beschouwd als „fundamenteel“ om de mogelijkheden van nationale transportconnectiviteit te vergroten. passagiers, met als doel een geïntegreerde trein-vliegtuigreis te maken voordelig alternatief. “ De weg naar het koolstofvrij maken van de luchtvaartsector zal belangrijke diensteninnovaties moeten opleveren, evenals technologische innovaties, en kan belangrijke voordelen opleveren voor passagiers, ons land en het Italiaanse transportsysteem als geheel. “zei Marco Troncone, CEO van Aeroporti di Roma (AdR) in een persbericht. “ Precies in dit perspectief heeft Aeroporti di Roma ervoor gekozen om, mede dankzij ENAC en in samenwerking met ITA Airways en Trenitalia, maximale prioriteit te geven aan dit nieuwe intermodale product (…). Het zal daarom in de nabije toekomst van fundamenteel belang zijn om de beschikbaarheid van geschikte routes te garanderen om de implementatie ervan te vergemakkelijken en dit product concurrerend te maken, snelle verbindingen, korte wachttijden en een toegewijde service te garanderen, met nog meer check-in dicht bij het eerste vertrekstation en infrastructuurwerken om connectiviteit met de luchthaven Leonardo da Vinci te garanderen, zelfs voor steden in het zuiden van het land „.

Deze ervaring met intermodaal reizen voegt zich bij de reeds ondertekende overeenkomsten tussen Aeroporti di Roma en de groep Ferrovie dello Stato om de geïntegreerde trein + vliegtuigdienst te ontwikkelen en verbindingen tussen de hoofdstations, luchthavens en havens in Italië te vergemakkelijken, „ook gericht op de ontwikkeling van nieuwe vormen van stedelijk luchtvervoer“. Intermodaliteit “ altijd een centraal punt geweest voor ITA Airways, waarbij de waarden en ambities van het bedrijf worden gecombineerd: duurzaamheid, innovatie en klantgerichtheid, met het oog op concrete deelname aan de ontwikkeling van het nationale systeem voegde Fabio Lazzerini, Managing Director van ITA Airways, toe. “ Het product dat we vandaag presenteren, bewijst eens te meer dat ITA Airways kan samenwerken met de belangrijkste spelers op het gebied van het beheer van passagiersverkeer, om te voldoen aan de connectiviteitsbehoeften van elke klant, door een perfect geïntegreerde reiservaring en effectieve „.

FCO Connect: intermodaliteit volgens ITA Airways, Fiumicino en Trenitalia 1 Air Journal

©ITA Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert