8 juni 1912 in de lucht: Londens luchtcircuit: overwinning voor de Brit Hamel

Geschiedenis van de luchtvaart – 8 juni 1912. Niet minder dan zeven piloten ontmoetten elkaar op zaterdag 8 juni 1912 op het vliegveld van Hendon, de datum waarop ze vertrokken om deel te nemen aan een luchtvaartwedstrijd waaronder de Britse krant De dagelijkse mail ligt aan de oorsprong: namelijk het London Air Circuit. Met een totaal van 130 kilometer zullen de piloten het tegen elkaar opnemen. De snelste die het parcours aflegt, wint de trofee.

Een som geld in contanten, d.w.z. 250 pond, en een beker van goud werden aldus in het spel gebracht als onderdeel van deze luchtwedstrijd, om te veroveren, die de piloten Gustave Hamel, Guillaux, Moorhouse, Lippe, Sopwith, Valentine en ook Verrier. Twee vliegtuigen van Engelse makelij en vijf vliegtuigen uit Franse werkplaatsen gaan voor deze race het luchtruim in op 8 juni 1912.

Met Miss Davies als passagier is het de Brit Gustave Hamel die het London Air Circuit wint, met een timer van 1 uur en 30 minuten, geïnstalleerd aan de besturing van een tweezits vliegtuig van de Franse vliegtuigbouwer Blériot. Met een Blériot-vliegtuig zal Moorhouse tweede worden, terwijl het podium wordt gecompleteerd door Valentine, die met zijn Bristol-vliegtuig de derde plaats behaalt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert