Verenigde Staten: Jetblue Airways en Spirit Airways gaan in beroep tegen het blokkeren van hun fusie

Jetblue Airways en Spirit Airways ingediend vrijdag a beroep aan te tekenen bij een federaal hof van beroep tegen de het blokkeren van hun fusieprojectbeslist door een rechter in Boston, in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Federale rechter William Young heeft dinsdag hun fusieplan afgewezen, dat tot doel heeft het op vier na grootste Amerikaanse bedrijf te creëren (achter de VS).Grote vier»dit zijn American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines en Southwest Airlines). Volgens hem zou de operatie resulteren in “gemiddeld hogere prijzen voor klanten“ En „Het elimineren van Spirit zou kostenbewuste reizigers die afhankelijk zijn van lage tarieven, schade berokkenen» tegen lage kosten. Zijn besluit volgde op een rechtszaak die in maart door het Amerikaanse ministerie van Justitie was aangespannen.

JetBlue Airways Corporation en Spirit Airlines Inc gaan hierbij in beroep bij het Federale Hof van Beroep» van de uitspraak van federale rechter William Young, volgens een gerechtelijk document ingediend door de twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, die dan samen 9% van de luchtvaartmarkt in de Verenigde Staten in handen zouden hebben. “We blijven geloven dat onze combinatie de beste oplossing is om de noodzakelijke concurrentie te vergroten en lage prijzen en kwaliteitsvolle dienstverlening aan klanten te bieden, terwijl we ons vermogen om te concurreren met dominante Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vergroten. […] Wij zullen via de juridische procedure evalueren wat onze opties zijn», onderstreepten ze ook in een persbericht. Volgens hun voorgestelde fusie zou Jetblue Airways de controle over Spirit Airways overnemen voor een bedrag van $ 3,8 miljard.

De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland van zijn kant omschreef het vonnis als “een overwinning voor tientallen miljoenen reizigers die met hogere prijzen en minder keuzes te maken zouden hebben gehad„. En ook de Amerikaanse president Joe Biden begroette op X (voorheen Twitter) een “overwinning voor de consument„.

©JetBlue Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert