19 oktober 1913 in de lucht: Pégoud vliegt naar Oostenrijk

Luchtvaartgeschiedenis – 19 oktober 1913. Op deze zondag 19 oktober 1913 is het de Franse vlieger Célestin Adolphe Pégoud, houder van een vliegbrevet voor enkele maanden, die in maart 1913 de beroemde sesam won, die het hart van de luchtvaart vormt nieuws. De laatste was op deze dag in Oostenrijk waar we zaten te wachten om vliegdemonstraties uit te voeren.

Het is in Wenen, meer bepaald op het vliegveld van Aspern, dat Célestin Adolphe Pégoud op 19 oktober 1913 een luchttentoonstelling zal houden. De mensen die de reis maakten in de hoop hem aan het werk te zien in luchtacrobatiek, waaronder hij is de grote specialist : om te weten hoe je ondersteboven in de lucht kunt bewegen of zelfs loops kunt uitvoeren.

Niet minder dan 40.000 mensen, waaronder aartshertogen, waaronder aartshertog Leopold Salvator, zijn aanwezig om de show te zien, een show die de vlieger ook in heel Europa geeft, omdat er veel vraag is naar zijn talenten aan het stuur van een vliegtuig. En ze zullen niet teleurgesteld worden, want zijn prestaties in de hemel zijn successen!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert