7 november 1927 in de lucht: Williams doorbreekt de grens van 500 km/u

Luchtvaartgeschiedenis – 7 november 1927. Op 7 november 1927 is het de vliegenier Williams van Amerikaanse nationaliteit die centraal staat in het luchtvaartnieuws: deze laatste, gerangschikt als luitenant, heeft een prachtige vlucht ondertekend waarmee hij zijn vorige record van snelheid verbeterde opgericht in september 1925. Een voorstelling die de Franse dagbladpers nog navolgt, ook al werd ze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan opgevoerd.

Het was inderdaad in de lucht van het Mitchell-Field-vliegveld dat de vliegenier, luitenant Williams, de auteur was van deze vlucht, waarbij hij, geïnstalleerd aan de besturing van zijn vliegtuig, zich op maandag 7 november met meer dan 500 kilometer per uur ontwikkelde. , 1927: 519.063 kilometer per uur om precies te zijn.

Het is dus ruim 34 kilometer beter dan in september 1925, toen hij met maar liefst 485 kilometer per uur zijn vlucht uitvoerde, terwijl een controleur van de Aéro-Club d’Amérique op het plein aanwezig was. Williams is niet bij zijn eerste poging en heeft al meerdere snelheidsrecords op zak, maar helaas niet gehomologeerd, omdat er geen officiële controle heeft plaatsgevonden.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert