26 mei 1911 in de lucht: Parijs-Madrid: Védrines wint de race

Luchtvaart geschiedenis – 26 mei 1911. In deze maand mei 1911 is de grote luchtattractie de vliegtuigrace die plaatsvindt tussen de stad Parijs en Madrid, in Spanje, waarbij 28 piloten het tegen elkaar opnemen, een grote meerderheid van hen burger vliegeniers. De laatste was 20 in getal tegen slechts 8 soldaten.

Dit evenement werd opgezet onder impuls van het Franse dagblad: Le Petit Parisien en telt onder zijn deelnemers André Beaumont, Charles Weymann, de Reunionese Roland Garros, Eugène Gilbert… maar ook Jules Védrines die uiteindelijk deze race zal winnen. 26 mei 1911.

Zo zal hij aan het einde van de dag op 26 mei 1911 als eerste over de finishlijn in Madrid komen en daarmee de 100.000 frank winnen die de winnaar van deze wedstrijd in drie etappes (Parijs – Angoulême – Saint-Sébastien – Madrid ) eindigend op het vliegveld van Getafe. De totale afgelegde route is hemelsbreed 1.197 kilometer! Jules Védrines bestuurt bij deze gelegenheid een Morane-Saulnier eendekker, met een kabouterrotatiemotor van zeventig pk.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert