Colombia: Avianca gaat fuseren met Viva Air

Avianca Group International en viva latijns-amerika fuseert tot een nieuwe houdstermaatschappij, maar blijft voorlopig als aparte merken opereren. Onder voorbehoud van groen licht van de autoriteiten van de competitievoor dit huwelijk dat de eerste en de derde exploitant van Colombia verenigt.

Een nieuwe houdstermaatschappij waarvan de aandeelhouders onbekend zijn, zal de nationale onderneming op de luchthaven van . houden en er toezicht op houden Bogota-El Dorado en ultralage kosten die actief zijn in Colombia en Peru, met een derde partij die geen investeerder is en in beide groepen stemrecht heeft. Er zijn geen financiële details over deze fusie bekendgemaakt. “ Deze robuuste nieuwe luchtvaartgroep zal klanten ten goede komen door gebruik te maken van een efficiëntere kostenstructuur om lagere tarieven te bieden, een routenetwerk dat directe verbindingen tussen bestemmingen biedt, een sterk loyaliteitsprogramma en vriendelijke, efficiënte service. zei Roberto Kriete, de belangrijkste aandeelhouder van Avianca en voorzitter van de Raad van Bestuur. “ Bovendien zal de combinatie ervoor zorgen dat klanten in Colombia en Latijns-Amerika twee luchtvaartmaatschappijen hebben die de Latijns-Amerikaanse markt bedienen. „.

Het plan voorziet in een volledig onafhankelijk coëxistentie voor Avianca en Viva Air totdat hun project is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten ; indien overeengekomen, zou Avianca de operationele en financiële controle over Viva (en haar Colombiaanse en Peruaanse dochterondernemingen) overnemen, maar de twee zouden afzonderlijke merken en strategieën behouden.

Vergeet niet dat de Avianca-groep afgelopen december uit de herstructurering kwam. Het vertegenwoordigt volgens OAG 44,1% wekelijkse capaciteiten van en naar Colombia, ver voor LATAM Airlines Group (22,5%) en Viva Colombia (17,9%), zou de fusie de toekomstige reus dus meer dan 61% van de aangeboden stoelen moeten opleveren.

Avianca en haar dochterondernemingen opereren vloot van 110 Airbus-vliegtuigen met één gangpad, zes ATR 72-600’s, elf A330-200’s, dertien 787-8 Dreamliners en een van de drie verwachte 787-9’s. Hun orderboek omvat onder meer ruim 160 A320neo’s. Viva Colombia van zijn kant heeft elf A320’s en twaalf A320neo’s (er worden er nog 23 verwacht), en Viva Peru drie A320’s.

Colombia: Avianca gaat fuseren met Viva Air 1 Air Journal

©AJ/Airbus/Viva Air

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert