Ryanair hekelt touroperators die te veel vragen voor hun diensten

Uit een onderzoek van online reisbureaus (OTA, Online Reisbureau) die te veel betalen voor hun aanbiedingenen die zij aanduidt als “piraten“, Ryanair stelt zijn lijst op van slechte touroperators.

Volgens het Ierse lagekostenbedrijf was Kiwi.com de nummer 1 piraat voor de maand november, waarbij klanten 344% te veel in rekening brachten voor toegewezen stoelen van € 5,50. En begin december was Super Saver de nummer 1 piraat, die klanten 252% te veel in rekening bracht voor een zak van 10 kg die € 24,99 kost op de website Ryanair.com.

Als Super Saver in december de prijs voor digitale piraterij zou winnen, “zijn mede-OTA-piraten behaalden ook het podium in consumentenoplichting”: Kiwi.com rekent 203% te veel aan voor instappen met prioriteit en eDreams rekent 100% te veel aan voor een zak van 10 kg. De meest flagrante oplichterij is de valse ‘servicepremie’ van 30 euro die Kiwi.com en Opodo te veel in rekening brengen voor een niet-bestaande ‘service’. De betreffende OTA’s hebben ten tijde van het verschijnen van dit artikel niet gereageerd.

Het is onaanvaardbaar dat piraten-OTA's nietsvermoedende consumenten blijven aanvallen door hen ongerechtvaardigde vergoedingen in rekening te brengen voor fictieve diensten, terwijl ze klanten schromelijk te veel in rekening brengen voor aanvullende diensten die concurrerend geprijsd zijn op Ryanair.com. Ryanair blijft campagne voeren om consumenten te beschermen tegen het te hoog in rekening brengen en verkeerd verkopen van piraten-OTA's, en roept regeringen en consumentenbeschermingsinstanties opnieuw op om onmiddellijk actie te ondernemen om een ​​einde te maken aan OTA-piraterij op internet“, lezen we in het persbericht van het Ierse lagekostenbedrijf.

Beauvais @GeekyJoe

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert