JetBlue heeft geen slots meer op Amsterdam Schiphol

JetBlue Airways toegang tot de luchthaven verloren Schiphol vanuit Amsterdam volgende zomer nadat de Nederlandse overheid de capaciteit op de Europese hub had verminderd, waardoor de start- en landingsrechten voor alle luchtvaartmaatschappijen werden beperkt.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij begon te serveren Amsterdam in augustus, waardoor het in een nadelige positie kwam ten opzichte van concurrenten met al lang bestaande rechten. Ze had eerder aangekondigd dat ze de Amerikaanse autoriteiten zou vragen om als vergelding de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM van John F. Kennedy International Airport te weren. JetBlue zei donderdag in een verklaring dat het zich zal blijven inzetten om zijn aanwezigheid in Amsterdam te behouden.

“Wij zijn van mening dat de Amerikaanse en Nederlandse regeringen op grond van onze historische Open Skies Agreement een verplichting hebben om ervoor te zorgen dat JetBlue toegang blijft houden tot de enige levensvatbare luchthaven van Amsterdam.”, aldus JetBlue. De luchtvaartmaatschappij voegt eraan toe dat haar vluchten vertrekken van New York en van Boston “hebben al unieke waarde voor klanten aangetoond”.

Als onderdeel van het terugdringen van de geluidsoverlast waarschuwde slotcoördinator Luchthaven Coördinatie Nederland (ACNL) deze week dat luchtvaartmaatschappijen, die geen historische rechten hebben op de luchthaven Amsterdam-Schiphol, voor de zomer van 2024 geen tijdslots zullen hebben. rechten zullen krijgen 3,1% minder slots dan voorheen, om de nieuwe limiet van te respecteren 452.500 vluchten per jaar op Amsterdam-Schiphol, bijna 10% minder dan in 2019.

JetBlue was een van de 24 nieuwkomers die geen start- en landingsrechten meer hadden. Als vergelding vroeg ze de Amerikaanse autoriteiten om KLM de toegang tot New York-John F. Kennedy International Airport te ontzeggen. JetBlue bevindt zich momenteel midden in een enorme uitbreiding in een poging de drie grote gevestigde Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen uit te dagen. De luchtvaartmaatschappij probeert nog steeds de aankoop af te ronden Spirit luchtvaartmaatschappijen, dat ook onder toezicht staat van de Amerikaanse regering. Wordt gedeporteerd naar Schiphol vormt een enorme tegenvaller voor het.Het wegvallen van 3,1% van de vluchten op Schiphol betekent dat de Nederlandse dochteronderneming vanAir France-KLM verliest zijn rechten op 5.700 vluchten in 2024 tijdens het zomerseizoen dat net is afgelopen, ook tegen lage kosten Transavia. Delta Airlinesde transatlantische partner van Air France-KLM, is gevraagd 252 starts en landingen te schrappen en EasyJet zal er 693 verliezen.

JetBlue heeft geen slots meer op Amsterdam Schiphol 1 Air Journal

@KLM

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert