16 september 1908 in de lucht: Wilbur Wright vliegt bijna 40 min

Luchtvaartgeschiedenis – 16 september 1908. Op 16 september 1908 is het de Amerikaanse luchtpionier Wilbur Wright die in het hart van het luchtvaartnieuws staat voor de mooie prestatie die hij op deze dag in het Auvours-kamp tekende: deze laatste vordert in zijn zoektocht naar de langste vlucht, door de auteur te zijn van een vlucht in de ochtend van bijna 40 minuten.

Wilbur Wright vloog precies 39 minuten en 18 seconden in de lucht en hij had ongetwijfeld beter gekund, maar een tegenslag verpestte zijn poging: namelijk een gebrek aan brandstof! Zijn broer Orville blijft dan ook de onbetwiste houder van het duurrecord: met een vlucht van meer dan het uur, namelijk 62 minuten en 15 seconden.

De driekleurige kampioen van de discipline is de vlieger Léon Delagrange, die op 6 september 1908 een vlucht maakte van 29 minuten en 53 seconden, waarmee hij bij deze gelegenheid een reis van 24,40 km aflegde. Er is dus nog een lange weg te gaan voor de Franse piloot, een voormalig beeldhouwer, als hij ooit het wereldduurrecord op zijn lijst wil zetten!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert