11 juni 1911 in de lucht: 59e luchtvaartslachtoffer

Geschiedenis van de luchtvaart – 11 juni 1911. Op deze 11 juni 1911 wordt het luchtvaartnieuws gekenmerkt door een nieuwe tragedie: vandaag zal in Oostenrijk een vreselijk vliegtuigongeluk plaatsvinden dat helaas fataal zal zijn voor één persoon: de vliegeringenieur met de Luxemburgse nationaliteit Vincent Wiesenbach. Laatstgenoemde verloor zijn leven terwijl de luchtvaartwereld in deze beslist zeer dodelijke maand juni 1911 al verschillende verliezen in haar gelederen had betreurd: die van Raymondo Marra, zijn tegenhanger Schendel en zijn monteur Voss.

Terwijl Vincent Wiesenbach verschillende ronden op het circuit had afgelegd en over het vliegveld van Wenen vloog als onderdeel van zijn deelname aan de vliegshow Wiener-Neustadt, de tweede wedstrijddag, viel hij met zijn eendekker van een hoogte van vijftien meter. .

Een catastrofe waarvan de vlieger niet zal herstellen: zijn hoofd zal breken en hij zal op slag dood zijn. Dit is de allereerste keer dat de luchtvaart in Oostenrijk een sterfgeval heeft veroorzaakt, terwijl dat er internationaal al 58 zijn geweest, met Vincent Wiesenbach als 59e.e slachtoffer.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert